Mange plakater er blevet hængt op. Men desværre har der også siddet mange plastik-strips tilbage
in

Plastik fra plakater hærger byen

efterladenskaber. Ikke nok med at der har hængt valgplakater i gaderne efter kommunalvalget. Denne gang har der også siddet plastik-strips tilbage, blandt andet på byens træer, hvilket kan være skadeligt.

Af Simon Reenberg og Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

efter valget: Det er ikke noget nyt, at der fortsat hænger valgplakater, når de skal være taget ned.

Det har også været tilfældet i år. Men til irritation for mange borgere har der i år hængt masser af plastik-strips tilbage fra mange af de valgplakater, som er taget ned.

»Vi har ikke før set strips i det omfang, som vi har set ved det her valg,« siger Jakob Hjuler Tamsmark, partnerskabschef hos Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Lettest med strips

Partierne får bøder for de plakater, som er tilbage, men med strips er det mere besværligt, der kan det jo ikke umiddelbart ses, hvilken plakat som har hængt de pågældende steder.

Det er Teknik- og Miljøforvaltningen, som fjerner begge dele.

»Vores bud er, at man har brugt strips ved de sidste to-tre valg. Men det er tiltagende ved dette valg,« siger Jakob Hjuler Tamsmark, der forklarer, at strips er blevet mere brugt, efter typen af plakater er ændret.

»Det, der er det store skifte, er, at partierne tidligere har brugt tynde masonit-plader og limet deres plakater på. De blev ofte bundet med snor, fordi det var lettest. Nu er de stort set udelukkende gået over til tynde plast plakater, hvor det tilsyneladende er lettest at bruge strips,« fortæller han.

Jakob Hjuler Tamsmark har en forklaring på, hvorfor der sidder så mange strips tilbage:

»Udfordringen er, at det er let at flå plakaterne af strips, så hvis en plakat sidder uhensigtsmæssigt, så kan man pille den ned uden at tage stripsene med,« forklarer han og nævner, at disse plastikstykker er dårlige for træerne i København.

»På træerne er det rigtig uheldigt, når der bliver efterladt strips, fordi træerne kan få det rigtig skidt af at vokse med en strip hængende på sig,« siger Jakob Hjuler Tamsmark og nævner, at det bestemt heller ikke er pænt.

Skal op at klatre

Det er et bredt udvalg af partier, som har ladet valgplakater sidde efter 29. november klokken 24, hvor de skulle være taget ned.

To af dem er de radikale og Venstre. De forklarer begge, at de har gjort meget for, at plakaterne skulle være fjernet til deadline.

De hører gerne fra borgere, som stadig kan se deres plakater i København.

Når det kommer til strips, kan det konstatereres, at partierne over en bred kam har været dårlige til at fjerne dem. Om det specielt er et problem for de radikale og Venstre, vides ikke.

Venstre i København har ikke været særligt opmærksomme på problemet på forhånd.

»Nej, men når man fjerner en plakat, skal alt selvfølgelig væk. Og jeg kan ikke garantere, at nogle af vores folk ikke har fjernet dem,« siger Lars Magnus Christensen, formand for Venstre i København, derisær også ærgrer sig over, at de sidder i byens træer.

Lars Magnus Christensen nævner også, at det var sejlgarn man benyttede sig af, da han begyndte som aktiv i politik. Det er nemmere at sætte plakater op med strips, men vanskeligere at tage dem ned.

»Med sejlgarn kunne man sætte en hobbykniv på en stang. Med strips skal man op at klatre og have en bidetang eller en beskærersaks med, og sådan en er der ikke mange, som har i byen,« siger han, men understreger, at det ikke skal være en undskyldning for at lade strips hænge.

– Vil I skærpe til næste valg, at strips skal tages ned?

»Ja, det er der ingen tvivl om. Jeg vil gerne gøre mit til at indskærpes, at der skal ryddes pænt op,« siger han.

Ikke robotter

Det Radikale Venstres formand i København Viktor Dyrlander mener, at hans parti har haft opmærksomhed på såvel valgplakater og strips.

Han beklager, at nogle plakater stadig har hængt i byen efter deadline, men forklarer det med, at de aktive i partiet er mennesker og ikke robotter.

»Men selvfølgelig skal strips jo tages ned. Og jeg mener da også, at vi i de radikale har haft fokus på det.«

– Skal I som partier have mere fokus på det til næste valg?

»Over en bred kam, ja.«

Vanløse Bladet har også kontaktet Socialdemokratiet i København, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Pandaerne har godkendt bambus

Julehygge i Norske Hus