Folehavekvarteret er et dejligt kvarter
in

»Kirsebærkvarteret lyder dejligt«

KVARTERUDVIKLING. Folehavekvarteret blev vendt og drejet, da den nye områdefornyelse inviterede til kvartermøde for nylig. På dagsordnenen var tre indsatsområder, som man nu arbejder videre med frem mod den kommende kvarterplan.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

FOLEHAVEN: Mange ting bliver fortalt og nedskrevet om Folehavekvarteret i disse måneder, hvor kvarterets nye områdefornyelse er i fuld gang med at udforme den kommende kvartersplan.

En plan, der skal være færdig i slutningen af januar, hvorefter den sendes til godkendelse i både ministeriet og Borgerrepræsentationen. For nylig inviterede Områdefornyelse Folehavekvarteret derfor til det andet kvartermøde, hvor projektchef Ditte Bertolt Døssing lagde ud med at præsentere nogle af de mange input, områdefornyelsen har indsamlet i Folehavekvarteret:

»Indtil videre har vi været i kontakt med i hvert fald 500 mennesker, hvor vi er blevet meget klogere på, hvor der er rart i Folehavekvarteret, og hvor der er brug for forandring. Eksempelvis peger mange på butikslivet på torvet, der slår ud som et ikke særligt rart sted. Her handler det især om tryghed, hvor flere mener, at der er brug for noget nyt. Der er dog også nogen, der synes, det er et herligt sted, for det er her, man kan få en pizza, og det er her, man kan hænge ud uden at forstyrre,« sagde hun.

Tre indsatser i Folehaven

De mange input fra borgere og aktører i Folehavekvarteret er nu blevet til tre indsatsområder, som hedder ’De særlige steder i Folehavekvarteret’, ’Ind, ud og igennem’ og ’Samarbejde og fællesskaber’.

På kvartermødet skulle de fremmødte borgere så diskutere de tre indsatsområder. En af dem var Martha Sophie Nygård, der flyttede til Folehavekvarteret med sin familie for et lille års tid siden.

»Vi har to drenge, der går på Kirsebærhavens Skole, og vi er super glade for både skolen og Valby. Jeg synes dog, det kunne være fedt at få lidt indflydelse på, hvad der skal til for at gøre Folehaven endnu federe. Vi vil gerne være med til at sikre, at området herude bliver mere mangfoldigt og blandet. Der er mange, der har antydet, at Folehavekvarteret har et lidt gråt og trist ry, men det var egentlig ikke noget, vi tænkte over, da vi flyttede herud. Det er dog rigtigt, at når man siger Folehaven, så har det lidt en trist genklang,« fortæller hun.

Der trænger til fornyelse

Og netop kvarterets ry udadtil blev diskuteret rundt om flere borde ved kvartersmødet. Her lød det blandt andet, navnet bør skiftes, da Folehaven er behæftet med et dårligt ry.

Som grunde til det dårlige ry, nævnte flere de triste og nedslidte steder samt utrygheden. Udfordringer, som Martha Sophie Nygård er enige i:

»Jeg oplever jeg ikke den triste genklang, som beboer herude. Når det er sagt, synes jeg klart, at der er nogle ting, der kunne trænge til fornyelse. Det er eksempelvis mere lys, hele vejen rundt, om det er Vigerslevparken, legepladsen Byggeren, butikstorvet eller et sted derimellem,« fortæller hun og tilføjer:

»Jeg er også enig i, at Folehavekvarteret burde have et andet navn. Kirsebærkvarteret lyder både hyggeligt og dejligt,« siger Martha Sophie Nygård med henvisning til vejen Kirsebærhaven, der løber centralt i kvarteret, hvor den går forbi både skole, bibliotek, kirken og Byggeren.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Kommunen lover mere rengøring til Kødbyen

Gospel, glød og glæde