Skøjtebanen på Genforeningspladsen kan først åbne
in

Åbning af skøjtebane lader vente på sig

FORSINKELSE. Der skal lidt mere kulde til før den store skøjtebane kan åbne.

Af Jan Diament

jan@minby.dk

VIND OG VEJR: »Kombinationen af regn, varme og blæst forhindrer i øjeblikket indfrysningen af skøjtebanen på Genforeningspladsen, men så snart Snemand Frost melder sin ankomst, åbnes skøjtebanen for alle skøjteglade københavnere,« oplyser Stefan Jessing Lund, pressekonsulent i Kultur- og Fritidsforvaltningen, som glæder sig til at skyde skøjtesæsonen i gang.

Når først isen på banen er frosset, skal man ikke frygte Frøken Tø.

»Hvis København skulle få lunere dage i for eksempel januar, forbliver isen skøjteklar, da det kun er selve opstarten/indfrysningen, der kræver mere vinterligt vejr, end vi har i øjeblikket,« siger Stefan Jessing Lund.

Nordeuropas største bane

Skøjtebanen er Nordeuropas største skøjtebane.

Praktisk info: Der er toiletfaciliteter til rådighed ved skøjteudlejningen. Det er muligt at købe varme og kolde drikkevarer. Tlf. nr. til skøjteudlejningen er 2229 4852.

Ved særlige ønsker (eksempelvis bestilling af større mængder skøjter) bedes du sende en mail til svendjorch@gmail.com.

Renovering til 38 mio. kr

Pladsen blev etableret i 1920 som et klassisk idrætsanlæg til blandt andet atletik, fodbold og tennis. Det er traditionen, at Genforeningspladsens atletikbane om vinteren omdannes til Nordeuropas største skøjtebane.

20. maj 2017 genåbnede Genforeningspladsen i nyrenoveret stand, der byder på topmoderne faciliteter i form af en kunstgræsbane med indstøbte køleelementer, der forvandler grønsværen til skøjtebane, når kulden tager til.

Den nye løsning sparer både energi og penge. Det samlede anlæg har kostet 38 millioner kroner.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Simon Reenberg

Written by Simon Reenberg

Journalist på Nørrebro Nordvest Bladet. Jeg brænder særligt for den gode nyhedshistorie, og jeg forsøger også at starte nogle konstruktive debatter mellem borgerne, som forhåbentlig kan være med til at udvikle vores bydele. Følg Nørrebro Nordvest Bladet på Facebook, hvis du vil deltage.

Story MakerGallery MakerContent AuthorList MakerQuiz MakerEmoji Champ

3 tips: Gaveforslag til hende, der har alt

Lundtoftegade får 100 kollektive boliger