Siden 1974 har julemarkedet i Den Grå Hal dannet ramme om et af Københavns mest legendariske julemarkeder
in

Julemarkedet hele Christiania glæder sig til og har gjort siden 1974

TRADITION. Det sørme, det sandt. På lørdag åbner det legendariske julemarked i Den Grå Hal på Christiania. Find dine julegaver og forkæl maven med lækker mad inden 20. december.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

CHRISTIANIA: Når rådhusklokkerne slår på lørdag, åbner julemarkedet i Den Grå Hal på Christinia.

Siden 1974 har Den Grå Hal dannet ramme om et af byens mest legendariske og velbesøgte julemarkeder.

Klokken 12 går det løs, og der er åbent hver dag frem til 20. december fra 12-20.

Forberedelserne til julemarkeder begynder allerede i oktober, hvor stadeholdere melder sig til, mange er gengangere fra forrige år – der er dog kun få christianitter med, de fleste kommer udefra, fortæller pressegruppen på Christinia.

Et af årets højdepunkter

»Men julemarkedet er et at årets højdepunkter – alle glæder sig til det på Christiania. Mange kommer fordi de godt kan lide Christiania og gerne vil støtte os, men det er også på grund af de mange unikke boder, hvor man kan finde fine ting fra fjerne lande og hjemmelavede ting,« fortæller talsmand i pressegruppen.

Julemarkedet byder på blinkende julekugler, varme sutsko af krøllet filt, hjemmelavede grydelapper, æsker til smykke af fine mønstre, risengrød, krydret mad, gløgg,æbleskiver, folkeaktier og dinglende lyskæder.

Det er en god idé at komme enten sidst på eftermiddag eller på en hverdag, hvis man kan pjække et par timer fra arbejdet. I weekenden er der som regel kø ud foran, men det gør ikke stemningen dårligere.

Julemarkedet byder også på koncerter, og på åbningsdagen, lørdag 9. december er der koncert med Reve Boheme, der spiller klokken 16, så du kan kombinere gavekøb med god musik.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Christian Olsen

Written by Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Frederiksberg-billeder flytter til ‘København’

Kommunen lover mere rengøring til Kødbyen