Foto: Klaus Sletting
in ,

Billeder: Juletræet blev tændt, og julemanden kom forbi

Lyset blev tændt. Juletræet på Trianglen blev tændt første søndag i advent, og den særlige Østerbro-julemand med den både kærlige, humoristiske og barske attitude var tilbage. Pladsen var endnu engang godt fyldt til arrangementet.

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

Ny tradition: Nu må det jo ikke afsløres, hvem julemanden er.

Og julemanden er naturligvis blot julemanden og ingen anden og kan ved overnaturlige kræfter være alle mulige steder på jorden, når der skal tændes julelys i slutningen af november eller begyndelsen af december.

Han kan selvfølgelig også være jorden rundt omkring 24. og 25. december, trods alt godt for ham at julens højdepunkt markeres over to dage, så er der lidt mere tid at løbe på – eller lade rensdyrene trække sig.

Lyder som Dolph

Når disse forbehold er taget, lyder julemanden, som år efter år vender tilbage til Trianglen første søndag i advent, lidt som skuespilleren Jonas Schmidt, der blandt andet er kendt for at være stemmen inden i figuren Dolph.

Med en lidt mere barsk attitude end man ellers kender julemanden for – men naturligvis med varme og humor samtidig – gør julemanden sin entré, når juletræet tændes første søndag i advent, som i år faldt 3. december, midt på Østerbros knudepunkt.

Se billeder af begivenheden på Trianglen fra i søndags her – foto: Klaus Sletting: 

[new_royalslider id=”123″]

Lokal opbakning

Sådan har det været siden 2014, hvor Østerbro Handelsforening tog initiativ til dette samlende arrangement på Østerbro, som siden da årligt er støttet af lokaludvalget og forskellige, lokale sponsorer.

Sådan var det også i søndags, hvor julemanden ankom i ladcykel kørt af den lokale legetøjsforretningsindehaver Benjamin Preisler Herbst.

Fra scenen styrede antikvitetshandler Jens Sirich løjerne, og sangerinden Channe Nusbaum sang for, og Øyvind Ougaard spillede harmonika, da de velkendte julesange blev sunget.

Trianglen var godt besøgt af børn og voksne, og der var godteposer til de børnene. Og der var endda også mulighed en dans rundt om træet til »Nu’ det jul igen!«.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Grønt lys til nyt sognehus

International træner til fodboldkvinder