|||
Gaver
in

Sang og fest under hårtørrerne

Jubilæum. Salon Jette var stuvende fuld af gæster, da Jette Koblauch i fredags fejrede 50 års jubilæum i sin frisørsalon i Wittenberggade.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

SUNDBYØSTER: Det er lige før, ruderne dugger i Salon Jette i Wittenberggade.

Inden for er der stuvende fuldt med gæster. Kaj – en nydelig herre i tweedjakke og tasmanian devil-slips holder galant døren, og hjælper folk af og på med frakken. Og knipser billeder med sit kamera.

Kaj, der også er kunde i salonen, holder galant døren for alle gæster og hjælper dem af og på med overtøjet. Og så knipser han også nogle billeder af festen. Foto: Michael Paldan.

Cafébordene står tæt i salonen, og der er vin og øl i glassene og snacks på tallerknerne.

70-årige Jette Koblauch fejrer sit 50-års jubilæum som frisør – alle sammen tilbragt her i hendes Salon Jette. Væggene er fyldt med hyggelige billeder fra en tid, der var engang, og både stole og lamper er præcis de samme som for 50 år siden.

»Tørrehjelmene er ikke nær så gamle. Nogle ting er man nødt til at skifte ud under vejs. For eksempel sakse. Og knæ,« siger hun.

En sang til klipningen

Nye knæ eller ej, den petite kvinde ligner en million i sin festkjole og har knus og kys til nye gæster, der bliver ved at strømme til.

I vinduet er der etableret en scene, og her står Jette Koblauchs nye frisørmakker, Vibe Lauth og synger ’Danse i måneskin’. Hun er nemlig også dansktop- og Bakkesangerinde, fortæller hun efter første sæt.

»Danse i mååååneskin,« synger Vibe Lauth fra den lille scene i vinduet i Salon Jette. Jubilaren får en snak med gæsterne imens. Foto: Michael Paldan.

»Jeg har haft egen salon i 33 år, Salon Vibe på Kastrupvej, men så flyttede jeg den hjem til Solrød, hvor jeg boede. Så præsenterede en god ven Jette og mig for hinanden, og så endte det med, at vi nu skal til at dele salonen. Så tager jeg lidt på arbejde i salonen og lidt ud at synge. Vi er lidt anderledes begge to, og Jette siger, at jeg også bare kan synge for kunderne i salonen. Vi passer godt sammen,« siger Vibe Lauth.

Hun er hjemmefrisør for ældre, som hun så også synger for, og hun synger også i Svend Nicolajsens Bigband.

»Og så har jeg et særligt Grethe Ingmann-show med foredrag – hendes sange ligger godt til min stemme,« fortæller Vibe.

I salonen cirkulerer Jette Koblauch smilende rundt og snakker med alle.

Jette Koblauch bliver fejret af både venner, kunder og familie – her er hun med sin datter. Foto: Michael Paldan.

Og en reol, der gør det ud for gavebord, er allerede en halv time inde i festen proppet og vidner om en populær jubilar.

»Tusind tak, hvor er I søde. Nu skal vi feste,« siger Jette.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Hanne Bjørton

Written by Hanne Bjørton

Skriver som journalist på Amager Bladet siden 2005 om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

VIND EN BOG: Lokalhistorie og skøre røverhistorier at falde i søvn på

Dragør Hjemmesygepleje kritiseret for medicinhåndtering