Borgmesteren af Amager er helt forlegen over konkurrencen. Illustration: Boris Boll-Johansen
in ,

VIND EN BOG: Lokalhistorie og skøre røverhistorier at falde i søvn på

KONKURRENCE. Det lykkedes historiker Trine Jerichau Roslev og illustrator Boris Boll-Johansen at crowdfunde udgivelsen af ‘Ama’rkanske Godnathistorier’ fyldt med både løgn og latin og en masse vandtætte fakta om amagerkansk historie. Fem læsere kan vinde hver en bog og en særlig Ama’rplakat.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

HELE ØEN: Vidste du, at Dragør hedder sådan, fordi fiskere fra byen sammen med borgmesteren af Amager og en landmåler engang for længe siden byggede et hørerør, for at en stokdøv drage, der holdt til ved byen, kunne høre en makkerdrage kalde ovre i Falsterbo i Sverige og flyve over til den? De konstruerede altså et drage-øre – derfor navnet Dragør.

Hvis du ikke vidste det, er det nok fordi, det er løgn. Og så er det en af de splitterskøre historier i børnebogen ’Ama’rkanske Godnathistorier’ – der absolut også kan læses af voksne – som udkom i november.

Bag bogen står forfatter, illustrator og grafiker Boris Boll-Johansen, der har skrevet de 13 røverhistorier – de står på bogens beigefarvede sider – og tegnet bogens illustrationer med borgmesteren af Amager som en gennemgående figur.

Og cand.mag. i historie, Trine Jerichau Roslev, som har skrevet de 11 snorlige og faktuelt korrekte lokalhistoriske fortællinger om Amager, der står på bogens grønne sider.

Som vi fortalte i Amager Bladet 10. oktober forsøgte de to forfattere at skrabe 35.000 kroner sammen til udgivelsen af bogen via crowdfunding. Og missionen lykkedes, 1. november kunne makkerparret præsentere deres helt særlige blanding af fake news og god, gammel lokalhistorie ved en reception hos boghandleren ’Det var Zittans’ på Amagerbrogade.

Nu kan Amager Bladet i samarbejde med de to forfattere udlodde et eksemplar af ’Ama’rkanske Godnathistorier’ + en tilhørende plakat til fem heldige læsere. For at deltage i julekonkurrence, skal du svare på det her spørgsmål.

Hvilket beløb forsøgte forfatterne at crowdfunde til udgivelsen af bogen?

Send svaret + dit navn, adresse og telefonnummer i dagtimerne til hab@minby.dk, og mærk e-mailen ’Amagerborgmester’.

Vi skal have dit svar senest tirsdag 12. december klokken 12.00. Vinderne får direkte besked.

Bogen er udkommet på forlaget Klør Konge

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Seks amagerkanere i regionsrådet

|||

Sang og fest under hårtørrerne