Guide: Sådan vælger du det bedste kviklån

Kviklån kan være en nødvendig vej til at skaffe kapital til uventede omkostninger. Danmark er dog fuld af forskellige låneudbydere med vidt forskellige vilkår, som kan gøre det svært at vælge det rigtige lån til din situation. Her er derfor en guide, der kan hjælpe dig med at finde det mest rentable kviklån.

Gør din research

Som udgangspunkt bør du altid undersøge og sammenligne flere lånemuligheder. Det kan virke som lidt af en jungle med de mange forskellige slags kviklån, så du skal ikke tage det første og det bedste.
Du kan undersøge de forskellige lån og renter på din computer eller på din telefon, når du sidder i bussen eller toget, og derved komme tættere på det rette valg. Det kan dog tage lang tid at få samlet alle de informationer, du har brug for, og det er ikke altid let at gennemskue fordele og ulemper ved de forskellige lån.

Heldigvis findes der flere hjemmesider, der kan hjælpe dig med at sammenligne de forskellige kviklån og give dig alle de oplysninger, du har brug for til at træffe den rette beslutning. Således finder du eksempelvis på www.fair-laan.dk et samlet et udvalg af de billigste og bedste kviklån – helt enkelt og overskueligt.

Lav et budget

Noget af det vigtigste, du skal gøre inden du optager et kviklån er at lægge et budget. Før du tager et kviklån, bør du nemlig finde ud af, hvornår du skal bruge pengene, og hvornår du kan betale lånet tilbage igen.

Det er også vigtigt at gøre op med dig selv, hvor meget du er klar til at betale i ÅOP (årlige omkostninger i procent). Når du har gjort dig disse overvejelser, kan du med fordel gå til Fair-laan.dk’s side for kviklån. Her vil du så kunne finde de oplysninger, som du har brug for.

Undersøg dine muligheder

Efter du har besluttet, hvilket kviklån du ønsker, er det næste skridt i processen ganske enkelt: På Fairlåns side til kviklån kan du nemt og bekvemt gå direkte til ansøgningen.

Du skal huske, at det er uforpligtende at sende en låneansøgning. Efter du har sendt din låneansøgning, kan du således sagtens sige nej til at modtage lånet.

Når du udfylder din ansøgning, er der visse krav, du skal opfylde for at få din ansøgning om et kviklån godkendt. Blandt kravene er: At du er minimum 18 år, du ikke er i RKI, og at du selvfølgelig har mulighed for at betale lånet tilbage.

Hvis du har fast arbejde, vil du have gode chancer for at optage et kviklån. At du har et fast arbejde viser nemlig, at du har en stabil indkomst, og du derfor også højst sandsynligt kan tilbagebetale kviklånet. Det kan også være en fordel, at du er gift, når du ansøger om et kviklån. Grundet til dette er, at en fællesøkonomi som regel står stærkere, når du skal låne penge.

Det er vigtigt, du er opmærksom på, at din kassekredit kan være billigere end at optage et kviklån. Det er således en gode ide, at undersøge muligheden for at tale med din bank om at få en kassekredit. Hvis du allerede har en eksisterende kassekredit, kan du se, om du kan få bevilliget en øget kassekredit og dermed låne penge på den måde i stedet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Freja er chefsekretær for julemanden

Guide til at finde det rigtige kviklån