Åbningen af Nordeuropas største skøjtebane på Genforeningspladsen lader vente på sig. Det skal lige blive lidt koldere inden da indfrysning af banen kræver lavere temperaturer. Arkivfoto
in

Åbningen af skøjtebanen udsat på grund af vejret

For de skøjteglade. Der skal lidt mere kulde til før du kan komme på glatis på den store skøjtebane på Genforeningspladsen.

Af jan diament

jan@minby.dk

vinterglæder: »Vi glæder os til at skyde skøjtesæsonen i gang på skøjtebanen på Genforeningspladsen, men tålmodighed er som bekendt en dyd. Kombinationen af regn, varme og blæst forhindrer i øjeblikket indfrysningen af skøjtebanen på Genforeningspladsen, men så snart Snemand Frost melder sin ankomst, åbnes skøjtebanen for alle skøjteglade københavnere,« oplyser Stefan Jessing Lund, Pressekonsulent i Kultur- og fritidsforvaltningen.

Når først isen på banen er frosset, skal man ikke frygte Frøken Tø.

»Hvis København skulle få lunere dage i for eksempel januar, forbliver isen nemlig skøjteklar, da det kun er selve opstarten/indfrysningen, der kræver mere vinterligt vejr, end vi har i øjeblikket. I Kultur- og Fritidsforvaltningen ser vi ligesom de mange skøjteglade københavnere frem til, at Kong Vinter sender kulden vores vej,« siger Stefan Jessing Lund.

Nordeuropas største bane

Skøjtebanen er Nordeuropas største skøjtebane.

Praktisk info: Der er toiletfaciliteter til rådighed ved skøjteudlejningen. Det er muligt at købe varme og kolde drikkevarer. Tlf. nr. til skøjteudlejningen er 2229 4852.

Ved særlige ønsker (eksempelvis bestilling af større mængder skøjter) bedes du sende en mail til svendjorch@gmail.com.

Renovering til 38 mio. kr

Pladsen blev etableret i 1920 som et klassisk idrætsanlæg til blandt andet atletik, fodbold og tennis. Det er traditionen, at Genforeningspladsens atletikbane om vinteren omdannes til Nordeuropas største skøjtebane.

20. maj 2017 genåbnede Genforeningspladsen i nyrenoveret stand, der byder på topmoderne faciliteter i form af en kunstgræsbane med indstøbte køleelementer, der forvandler grønsværen til skøjtebane, når kulden tager til.

Den nye løsning sparer både energi og penge. Det samlede anlæg har kostet 38 millioner kroner.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Efterlyser gaver til auktion til fordel for indsamling

Freja er chefsekretær for julemanden