Lundehus Kirkes runde dag markeres i weekenden. Foto: Lundehus Kirke
in ,

Et lokalt hus fylder 60 år

Kirkejubilæum: »Lundehus Kirke ligger som et pejlemærke på det yderste Østerbro. Fladerne i det pyramideformede tag vender mod Ryparken, Gentofte, Nordvest og Østerbro. Under taget mødes mennesker af alle slags.«

Sådan står der på de postkort, som menighedsrådet har fået udarbejdet som et visitkort for Lundehus Kirke.

I år er det 60 år siden at området omkring Emdrup Sø fik sit sømærke. Manden bag den markante form var arkitekten Holger Jensen, som boede i Lundehus Sogn.

Han kom siden til at tegne mange kirker både i Danmark og i udlandet. Men Lundehus Kirke var en af de første og ikke noget, man havde set før.

Det har været 60 år hvor tusindvis af mennesker er kommet i kirken og sognelokalerne.

I sorg og glæde, på hverdage og på helligdage, unge og gamle, til sang, film, folkedans, kaffe og ord.

Siden indvielsen første søndag i advent 1957 er der blevet bygget om og bygget til. Kirken er en foranderlig størrelse. Det seneste år er at kælderen er blevet renoveret for at give de to store ungdomskorps – FDF og KFUM – bedre forhold.

Kirken bæres i høj grad af de lokale beboeres engagement. Det har ofte været fremhævet, at der mangler et egentlig samlingssted i Ryparken/Emdrup-området, derfor har kirken gennem årene også været rummet, hvor der er foregået en hel del ikke-kirkelige arrangementer, for eksempel valgmøder.

Fødselsdagen fejres lørdag den 2. december fra 11-13 på torvet foran kirken. Hvor der vil være kaffe, balloner og en sang til alle, der kommer forbi.

Søndag den 3. december fejres fødselsdagen ved lysgudstjenesten klokken 12, hvor FDF og KFUM medvirker og der er frokost efter gudstjenesten.

Skulle nogen ønske at give en fødselsdagsgave, så ønsker man sig i sognet bidrag til juleindsamlingen. Pengene fra juleindsamlingen går til uddeling af julehjælp. thof

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

KsG-herrerne måtte slide for sejren

Kunstcenter et skridt nærmere Refshaleøen med kommunal støtte