Anselm Kiefer udstillede i sommer en kæmpeinstallation af flyvemaskiner i bly og gigantiske vægmalerier. Foto: Copenhagen Contemporary
in ,

Kunstcenter et skridt nærmere Refshaleøen med kommunal støtte

Fremtidsudsigt. Torsdag i sidste uge lukkede kunstcentret Copenhagen Contemporary på Papirøen med en afskedsfest, men politisk opbakning fra Københavns Rådhus skaber håb om, at kunstcentret i 2018 genåbner på Refshaleøen.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

PAPIRØEN: Der var afskedsfest med fri bar og finissage for den sidste udstilling, da kunstcentret Copenhagen Contemporary på Papirøen torsdag i sidste uge lukkede for denne gang.

Den selvejende institution åbnede i fire store haller på Papirøen i sommeren 2016 med det formål at skabe et nyt internationalt udstillingssted for installationskunst i de helt store formater, som ikke passer ind i traditionelle gallerier.

Og det var hele tiden med den viden, at kunstcentrets levetid på Papirøen var begrænset til halvandet år, for 31. december i år skal hallerne rømmes og give plads til byggeri af boliger og en svømmehal på Papirøen.

Med mere end 100.000 gæster blev kunstcentret på lidt over et år Danmarks mest besøgte kunsthal, og i 2017 blev stedet kåret til ’Byens Bedste Kunstoplevelse’ af AOK og Berlingske.

Kommunale kroner i 2018

Copenhagen Contemporary har bevist behovet for en udstillingshal til international kunst i store formater.

Netop derfor har overborgmester Frank Jensen (S) og kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) meddelt Copenhagen Contemporary, at de vil finde politisk opbakning til at støtte kunstcentret med tre millioner kroner allerede fra 2018, skriver Copenhagen Contemporary i en pressemeddelelse.

Kunstcentret arbejder på at fortsætte på Refshaleøen, så millionbeløbet vil falde på et tørt sted.

»Vi har modtaget meget flot støtte fra en række af Danmarks private fonde til pilotprojektet. Københavns Kommunes opbakning giver os et rigtig godt grundlag for at arbejde videre med at søge økonomisk opbakning til de kunstneriske aktiviteter i de mere varige og attraktive omgivelser på Refshaleøen,« udtaler Copenhagen Contemporarys bestyrelsesformand Erik Jacobsen i pressemeddelelsen.

Siden åbningen har kunstcentret vist udstillinger med nogle af verdens mest anerkendte samtidskunstnere.

Blandt andre Skandinaviens første retrospektive soloudstilling med Bruce Nauman, Yoko Onos ønskehave, videoinstallationer af Ragnar Kjartansson og Pierre Huyghe, guitarspillende zebrafinker af Celeste Boursier-Mougenot, tidsinstallation af Sarah Sze, Christian Marclays hovedværk The Clock. Og i sommer indtog Anselm Kiefer Copenhagen Contemporary med en kæmpeinstallation af flyvemaskiner i bly og gigantiske vægmalerier – det hele specielt skabt til kunstcentret.

Sammen med madmarked, internationale musikfestivaler og midlertidige studieboliger vil Copenhagen Contemporary blive en del af et nyt og spændende byområde på Refshaleøen, måske allerede til næste år.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Hanne Bjørton

Written by Hanne Bjørton

Skriver som journalist på Amager Bladet siden 2005 om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Et lokalt hus fylder 60 år

Souvenirs fra livet