Alkim Yilmaz højreben lyner i en spændende kamp mod et af favoritholdene. Foto: Dan Møller
in

Unge skal selv lave nye fællesskaber

FORBILLEDE. Streetfodbold skal gøre unge nørrebroere til rollemodeller for de yngre drenge i gården.

Af Simon Reenberg

sre@minby.dk

FÆLLESSKAB: Salen på Nørre Fælled Skole er fyldt med unge drenge og piger i shorts og indendørs fodboldsko.

Alkim Yilmaz er en af dem. Han smider sin grønne overtrækstrøje og gør sig klar til kamp sammen med holdkammeraterne fra TSSC.

De er tre på hvert hold, og de spiller med en særlig tung bold, som er beregnet til streetsoccer.

TSSC kommer lige fra en uafgjort kamp, som de havde håbet på at vinde, så de er ekstra opsatte til denne kamp, der kan sikre dem videre avancement fra puljen.

»Det betyder meget at vinde i dag. Det er altid godt at vinde en turnering, som man selv har arrangeret. Vi vil også gerne have præmien – biografbilletterne,« siger Alkim Yilmaz.

Intet er umuligt

Alkim er 14 år og sammen med en række af sine jævnaldrende fra Titanparken har han arrangeret dagens fodboldturnering.

Med støtte fra Nørrebrobyggerne og DGI har drengene selv sørget for præmier, for leje af hal, for at invitere hold fra andre steder på Sjælland og alt hvad der ellers hører til.

» Det er som om vi er blevet ældre af at lave det her, fordi vi selv har lavet det hele. Det er tit ældre, der laver en turnering og siger til de yngre, at de er alt for små, men i dag har vi bevist, at det er vi ikke. Vi kan godt lave en stor turnering,« siger han.

Og det er lige præcis den følelse, som de unge gerne skulle forlade hallen med i dag. Det siger Simon Young Nonboe fra Nørrebrobyggerne, der sammen med DGI har skudt projektet i gang.

»Man kan alt, hvad man rigtig gerne vil, uanset hvor man er fra. Det giver drengene en tro på fremtiden, når de kan se, at de kan arrangere en turnering som denne her,« siger han.

Projektet har kørt gennem seks måneder, hvor drengene er blevet uddannet til at kunne træne andre unge i deres lokalområde og til at stable turneringer på benene, hvor de kan møde hinanden på tværs af gårdene på Nørrebro.

Når projektet er slut, er det meningen, at de enkelte boligområder selv skal køre det videre med drengene som de primære motorer.

Hattrick hero

Alkim bliver spillet fri. Han er alene med målmanden. Han orienterer sig hurtigt, før han lægger den mellem benene på målmanden. Nemt.

Han scorer igen, inden han lader sig udskifte, men arbejdet er ikke færdigt fra sidelinjen råber og guider han holdet frem. Han lader sig skifte ind igen.

Han bliver spillet fri, tager et træk rundt om målmanden og lægger bolden i det tomme mål. Hattricket er en realitet.

Drengene bestemmer selv

Simon Young tror på, at drenge og piger på tværs af Nørrebro kan mødes gennem fodbolden og få gode relationer på tværs af bydelen.

»Vi ser rigtig gerne, at det her projekt kommer ud til endnu flere boligområder. Vi vil gerne støtte og være med, men i sidste ende er det drengene, der vælger, hvad de helst vil,« siger han.

tager et træk uden om målmånanden og lægger den let ind i det tomme mål. Lkim Det betyder, at jeg har nogle jobmuligheder, og så synes jeg, det er sjovt, at der kommer nogle hold fra Holbæk. Det er det jeg godt kan lide, at være social.

Jeg kunne godt forestille mig at arrangere turneringer der var endnu større end denne her. Måske i Nørrebro Hallen, hvor der kan være endnu flere hold.

Halvt års uddannelse, hvor drengene har været på Bootcamps og lære alt fra, hvordan man er en god træner til, hvordan

Det var ikke så svært at arrangere. Vi har kun brugt to uger, og det er rigtig fedt det her.

Vi har mange muligheder og butikker, som vil hjælpe.

Det var fedt at finde sponsorer, selvom jeg ikke var med.

Turneringsstruktur: Det har været udfordrende og finde en hal og kalde på folk. Det er som om vi er blevet ældre af at lave det her, fordi vi selv har lavet det hele. Det er tit ældre, der laver en turnering og siger til de yngre, at de er alt for små, men i dag har vi bevist, at det er vi ikke. Vi kan godt lave en stor turnering.

Sortedams Skolen

nimin et dolest, occatur, tem alibeatibus aliatem inctorem eles autem apicium dolupta officil laudantion et hictent aditesed molut offi earcill uptaeprest ut eicaerum

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Simon Reenberg

Written by Simon Reenberg

Journalist på Nørrebro Nordvest Bladet. Jeg brænder særligt for den gode nyhedshistorie, og jeg forsøger også at starte nogle konstruktive debatter mellem borgerne, som forhåbentlig kan være med til at udvikle vores bydele. Følg Nørrebro Nordvest Bladet på Facebook, hvis du vil deltage.

Story MakerGallery MakerContent AuthorList MakerQuiz MakerEmoji Champ
|

Kom i VM-form med landsholdstrio

Ung mand overhaler de garvede politikere