Helene Egtved (Å). Foto: Dines Bogø
in

“Et flot valg – men ikke nok”

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

DRAGØR: Mens Alternativet stormede ind i Københavns Borgerrepræsentation med 10 procent af de københavnske vælgeres stemmer, gik det ikke lige så glat i det mere konservative Dragør.

Her fik Alternativet 273 stemmer svarende til 3,2 procent af de afgivne stemmer i Dragør, og det var ikke nok til en plads i byrådet.

»Jeg synes, det er et flot valg, men det var ikke nok stemmer. Det får vi forhåbentlig om fire år,« siger Helene Egtved, Alternativets spidskandidat.

Partiet har fået masser af god respons, når de har været på gaden og til valgmøder for at agitere for Alternativets synspunkter.

»Der er rigtig mange, der har sagt, at vi håber du kommer ind, for vi trænger til noget nyt i byrådet. Men jeg ved ikke, hvor mange af dem, der har haft modet til at stemme på os, og det kræver det jo. Men vi har fået så mange positive tilkendegivelser, så på den måde har det været en god oplevelse,« siger Helene Egtved.

Alternativet stillede op for første gang, men matchede stort set stemmetallet hos Radikale Venstre, der fik 280 stemmer. Og heller ikke kom ind.

De øvrige partier, der ikke kom ind i byrådet, var Liberal Alliance, der fik 187 stemmer, Socialistisk Folkeparti, der fik 144 stemmer, og den uafhængige kandidat Anne Grønlund (som i 2013 var spidskandidat for Radikale Venstre), der fik 38 stemmer.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Hanne Bjørton

Written by Hanne Bjørton

Skriver som journalist på Amager Bladet siden 2005 om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Liste T gik frem – og tabte

Ny stemmesluger hos Konservative