Katrine Tholstrup ankom i valgcafeen på Dragørs rådhus et par minutter i midnat i tirsdags - meget overrumplet over sit flotte stemmetal. Foto: Hanne Bjørton
in

Ny stemmesluger hos Konservative

NY I BYRÅDET. Med 319 personlige stemmer strøg den 38-årige jurist Katrine Tholstrup (C) ind i Dragørs byråd i første forsøg ved valget i tirsdags og overhalede både A og O¿s spidskandidater i stemmetal.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

DRAGØR: 319 personlige stemmer lyder måske ikke af så meget, men det er det i en lille kommune som Dragør, og det placerede Katrine Tholstrup (C) som nummer fem i en stemmetal-Top 10 i Amagers sydligste kommune ved kommunalvalget i tirsdags.

Det 38-årige nyslåede byrådsmedlem fik flere personlige stemmer end både Socialdemokratiets spidskandidat Allan Holst (252) og Dansk Folkepartis spidskandidat Morten Dreyer (256).

Ja, faktisk overhalede hun sin egen spidskandidat Kenneth Gøtterup på et af de to valgsteder – Hollænderhallen – hvor Katrine Tholstrup opnåede 215 personlige stemmer og Kenneth Gøtterup 197.

Da de personlige stemmetal var gjort op på de to valgsteder; Dragør Skole og Hollænderhallen, og det blev klart, hvilke 15 personer der fra januar udgør Dragørs næste byråd, blev Katrine Tholstrup tilkaldt til rådhusets valgcafé af sine konservative partikolleger, hvor hun ankom kort før midnat, og Amager Bladet fik en snak med hende. Det er første gang, hun stiller op til kommunalvalget.

Havde du forestillet dig, at du kom ind?

»Jeg ville gerne være sej og sige ja, men jeg er ret ydmyg omkring det. Det er meget overvældende,« fortæller hun.

I modsætning til mange af Dragørs andre politikere har Katrine Tholstrup ikke skrevet en masse læserbreve i lokalavisen Dragør Nyt op til valget og agiteret for sine synspunkter.

»Faktisk har jeg kun skrevet et enkelt ugen før valget, hvor jeg opfordrede vælgerne til at spørge kandidaterne om alt muligt andet end lige mærkesagerne. Jeg har ikke haft en personlig folder her ved valget, jeg har været rundt på gader og stræder og talt med folk om konservativ politik. Og så har jeg taget mig tid til at svare folk på Facebook på forskellige spørgsmål. Og forsøgt ikke at lade mig rode ind i det fnidder, der nogle gange opstår i diskussionstrådene. Vi bor i en kommune med kun knap 15.000 mennesker, og vi møder hinanden nede i Føtex – vi skal tale og skrive ordentligt til hinanden.«

Fandt sit politiske ståsted

Katrine Tholstrup er opvokset i Dragør, flyttede herfra som 18-årig og er flyttet til byen igen for omkring 10 år siden, med en lille afstikker på et år til København, undervejs i de 10 år.

I slutningen af 2015 meldte hun sig ind i Det Konservative Folkeparti.

»Jeg boede i Tyskland på et tidspunkt og fik lejlighed til at se Danmark udefra, da Danmark lukkede sine grænser. Jeg har ingen landspolitiske ambitioner, men jeg fik lyst til at finde mit politiske ståsted, så jeg læste utroligt mange partiprogrammer grundigt igennem og besluttede mig for Konservative,« fortæller hun.

Hun boede på daværende tidspunkt i København.

»Og faktisk blev jeg tilbudt at stille op til Borgerrepræsentationen, men jeg er barn af Dragør, flyttede tilbage hertil, og så kontaktede Kenneth Gøtterup mig for lidt over et år siden og spurgte, om jeg ikke havde lyst til at stille op til kommunalvalget her.«

I sommer blev Katrine Tholstrup færdiguddannet som jurist. Hun har en deltidsstilling teknologivirksomheden Agilent Technologies og arbejder som selvstændig ved siden af.

»Jeg sagde ja til deltid på grund af valget, jeg synes man skylder at være villig til at prioritere. Nu passer det så fint sammen med, at jeg kom ind i byrådet – der bliver rigtig mange nye ting at sætte sig ind i.«

Katrine Tholstrup håber, at der også bliver tid til at være frivillig træner i Dragør BK.

»Der gik jeg også selv til fodbold engang. Jeg træner U9-pigerne, og det vil jeg rigtig gerne fortsætte med,« siger Katrine Tholstrup.

TOP 10 PERSONLIGE STEMMER DRAGØR
Eik Dahl Bidstrup, Venstre                              929
Peter Læssøe, Liste T                                        804
Kenneth Gøtterup, Konservative                    371
Annette Nyvang, Liste T                                  356
Katrine Tholstrup, Konservative                    319
Morten Dreyer, Dansk Folkeparti                   256
Allan Holst, Socialdemokratiet                       252
Anne Funk, Dansk Folkeparti                          229
Nicolai Bertel Riber, Socialdemokratiet         172
Lisbeth Dam Larsen, Socialdemokratiet        120
Kilde: kmdvalg.dk

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Hanne Bjørton

Written by Hanne Bjørton

Skriver som journalist på Amager Bladet siden 2005 om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

“Et flot valg – men ikke nok”

Dansk prissammenligningstjeneste forbedrer danskernes muligheder for et fair lån