Føtex ved Nørrebro Station har brugt deres budget på at pynte egen butik og facade. Foto: Simon Reenberg

Flere store kæder vil ikke støtte julebelysning

PRIORITET. De store kæder på Nørrebrogade er prioriterer egen julepynt og det fælles.

Af Simon Reenberg

sre@minby.dk

FÆLLESSKAB: På Nørrebrogade ligger en række større kæder med gadens måske største indtægter. Nørrebro Lokaludvalgs formand, Mogens Petersen, mener, at de »simpelthen skal være med til at støtte julebelysningen«.

»Det er en gang om året, hvor de skal betale til fællesskabet. Alle de andre dage, er det os andre, der betaler, når der skal være fælles aktiviteter,« siger han.

Nørrebro Nordvest Bladet har forsøgt at kontakte de store kæder, der ligger i Nørrebrogade.

Kvickly er en af de butikker, og her forklarer kommunikationschef i Coop, Jens Juul Nielsen, at der er tre grunde til, at Kvickly ikke vil støtte.

For det første mener han ikke, at den person, som kom til butikken for at spørge om Kvickly ville være med, var særlig høflig.

For det andet mener han, at indsamlerne krævede for stort et beløb.

For det tredje synes Kvickly ikke, at de får nok ud af at støtte.

»Det er en kombination er de tre, der gør, at vi ikke vil støtte,« siger Jens Juul.

Charlotte Mejlshede, som var den person, der besøgte Kvickly, ærgrer sig over, at Kvickly har opfattet hendes besøg sådan. Hun understreger samtidig, at hun aldrig kræver et fast beløb, men at alle bidrag er velkomne.

Hos Top Toy A/S, der står bag BR svarer kommunikationskonsulent Lea Bruun Nielsen, at legetøjskæden har valgt at prioritere deres midler til at sprede julehygge på en anden måde. Blandt andet ved at arrangere events for børn i butikken.

Matas fortæller Nørrebro Nordvest Bladet, at de ikke har tid til at tale fra nu af og hele december ud, fordi de har travlt. Deres kommunikationsafdeling vender heller ikke retur efter gentagne opkald.

Føtex er en anden af de store butikker, der ikke støtter den fælles oppyntning. Butiksejer Silwan Rashid fortæller, at butikken har brugt de penge, der var til at pynte facaden og til at pynte op i butikken. Han mener, at Føtex allerede gør en stor indsats for den samlede julestemning ved at pynte deres egen facade.

»Hvis alle butikker pynter deres egen facade, så kommer der godt med julepynt i gaderne,« siger han.

Andre store kæde som Flügger og Arbejdernes Landsbank har bidraget.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Lokale iværksættere vinder vigtig pris

Minister vil ikke betale nedrivning af Bispeengbuen