Beliggenheden er en af Københavns travleste
in

Fenger klar til at sætte turbo på Bymidten

Byggeboom. Ind rykker Netto med en af Danmarks største butikker sammen med blandt andet Burger King, og en lækker café. Og i tilgift får Kulturstationen ny musiksal med plads til 350 tilhørere.

Af Flemming Saugmann

red@lokalavisen-va.dk

Føtex-afløsere: Når borgerne i bydelen i dag afgiver deres stemme til kommunalvalget, er der en sikker genganger på den indre tjekliste. ”Hvornår h…. gør kommunen (både dem der blev valgt for fire år siden – og dem der i dag vælges til kommunalbestyrelse) noget ved det provokerende tomme hul på den tidligere Brugsen-grund.

Mere end et halvt dusin år er gået, hvor den har ligget som en provokerende øje-bæ, og hvor alle, lige fra lokaludvalg til politikere har vasket deres hænder i søen i hullet, slået ud med armene og bedyret, at de desværre intet kunne stille op.

Men nu ser det ud til at lysne, efter den forhenværende lokale byggekonge, og ejer af ”hullet”, Flemming Fenger, er genopstået som en anden Fugl Phønix, efter at banker efter hans eget udsagn de sidste år har forsøgt at drukne ham i søen i ”hullet”.

Nu sker der endelig noget

For nu er han tilbage med alle sine fordums Vanløse-visioner og klar til at realisere dem i den takt de folkevalgte giver grønt lys, ikke mindst for de to fyrtårne på grunden, hvor en ansøgning om byggetilladelse er på vej til kommunen i disse dage.

Og i mellemtiden arbejdes der på livet løs for at opfylde ønsket fra mange Vanløseborgere og det lokale kommunalbestyrelsesmedlem Jacob Hougaard, der i sidste uges udgave af Vanløse Bladet havde disse fromme ønsker om netop bymidtens fremtid:

Café og udendørs serverin

»Ja, man kan roligt sige at bymidten jo ikke er færdigudviklet. Vi har stadig det famøse hul i jorden, på den tidligere Brugsen-grund. Jeg går meget ind for, at der skal være plads til både oplevelser og indkøb i Vanløse bymidte. Der skal være en bedre indgang til Kulturstationen og den kommer også nu, hvor Føtex har lukket på Frode Jakobsens plads, Men jeg må sige, at jeg savner endnu mere cafeliv,« Jakob Hougaard.

Men det bliver der nu lavet om på, garanterer den genopstandne bygherre Flemming Fenger. For flytningen af Føtex til Kronen har betydet hektisk indretningsaktivitet i hans bygningskompleks, der i starten af det nye år vil blomstre med endnu mere caféliv, som Jakob Hougaard efterlyser samt Burger King og en ny opgraderet Nettobutik på ca. 1300 kvm, der bliver en af Danmarks aller største, fortæller udviklingschef Carsten Hadsbjerg.

Flere butikker på vej

Flemming Holberg oplyser samtidig, at ombygningen endda giver mulighed for yderligere en større butik. »Det er planen at etablere en arkade ud mod Stationsforpladsen – hvorfra der bliver indgang til en stor butik, på ca. 1.000 m2. Et attraktivt lejemål med højt til loftet, og vi er da også langt ind i forhandlinger med flere store kæder, der her får optimale muligheder for at etablere en butikssucces, for de over 150.000 kunder der bor inden for en radius på tre km. fra Vanløse Bymidte. Og det samme gælder den tidligere BR legetøjsbutik, der er blevet ledig, i forbindelse med at butikken er flyttet ind i Kronen. Men også her er vi i fuld gang med udlejningen af de to butikker og har allerede fået flere henvendelser,« fortæller Flemming Fenger.

Kom maj du søde milde

Men mennesket lever jo som bekendt ikke af burgere, brød og café latté alene. For også Kulturstationen og dens mange brugere får glæde af den lokale butikds-rokade. Den betyder nemlig at det sprudlende musik-mekka på Vanløse Torv får et af deres største ønsker opfyldt: En ny musik scene med plads til 350 publikummer, indrettet i lokalerne på 1 sal, hvor Føtex før havde frokoststue og personalerum, samt teknikrum.

Og et er da også en jublende lykkelig leder af Kulturstationen, Ole Jensen, der sammen med personalet glæder sig til at præsentere borgerne for den nye udvidelse, når kulturkabalen er faldet i hak.

Længe ønsket julegave

»Vi har i mange år ønsket os en musiksal- hvor vi kunne holde større musikarrangementer – og det ønske har Københavns Kulturforvaltning endelig fået mulighed for at opfylde. Så lige netop nu sidder vores rådgivere og tegner på projektet. Og vi forventer at gå i gang med ombygningen og indretningen først i det ny år- og at kunne indvie musiksalen med en mega-åbningskoncert omkring maj måned 2018,« fortæller Ole Jensen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Stadig valgforhandlinger i Dragør

»De største helte er de modige bangebukse«