Pr-foto
in

Byt til nyt og gør miljøet en tjeneste

BYTTEMARKED. Der skal byttes frem for smides væk, når Valby Lokaludvalg søndag holder byttemarked i kulturhuset.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

BÆREDYGTIGT BYTTERI: Bugner kælderen eller loftsrummet med gode ting, som du aldrig får brugt igen? Så fyld Ikeasækken eller flyttekassen og læg vejen forbi Valby Kulturhus, hvor miljøgruppen under Valby Lokaludvalg inviterer til byttemarked på søndag 19. november.

Byttemarked minder om et loppemarked, der er bare ingen penge involveret. Her kan du eksempelvis bytte tøj til børnetøj, sko til støvler, bøger til køkkenting og meget, meget andet. Dog er det ikke tilladt at medbringe møbler og hårde hvidevarer.

Bytteri er godt for miljøet

Når du ankommer til byttemarkedet, bliver dine ting vejet, så lokaludvalget kan se, hvor meget miljøet bliver sparret for. Du placerer selv dine ting på de opsatte borde under de kategorier, tingene hører til i. Derefter kan du frit gå på opdagelse i de ting, som andre har lagt på bordene.

Byttemarkedet til fordel for dig, miljøet, klimaregnskabet og din nabo. Hvis du bytter dine ting væk i stedet for at smide dem ud, så genererer du mindre affald, bruger færre ressourcer og belaster klimaet mindre. Derudover er det faktisk virkelig hyggeligt at være til byttemarked i Valby Kulturhus.

Giv en hånd med

Miljøudvalget kan dog godt bruge et par ekstra frivillige hjælpere til at sætte borde op og rydde af, når byttemarkedet slutter. De giver lidt mad og drikke til gengæld.

Hvis du vil hjælpe, så skriv en mail til Asger Gad på gn7s@okf.kk.dk


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Benedicte Lorenzen

Written by Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Kroppe uden grænser

Arnes hotel er blevet opdateret af danske arkitekter