Trods truslen om lukning er det strømmet ind med nye brugere i keramikværkstedet
in

Keramikken længe leve

VALBY KULTURHUS. Keramikværkstedet på Toftegårds Plads bliver reddet i 12. time før kommunevalget tirsdag.

Af Flemming Saugmann

red@lokalavisen-va.dk

JULEFRED: Det har været med bævende hjerter, at de mange bruge af keramikværkstedet i Valby Kulturhus har set frem til kommunevalget.

For over dem hang truslen om at værkstedet skulle lukkes og smedes sammen med værkstedet på Vesterbro inden årets udgang.

Men takket være Jens Kjær Christensen fra Enhedslisten fik historien i sidste uge en happy end, da Kultur- og Fritidsudvalgets medlemmer godkendte et forslag, der betyder at keramikken i Valby Kulturhus bevares: Og ikke nok med det, man vil samtidig undersøge om den nuværende kapacitet kan udvides.

»Og selvfølgelig er vi jublende glade og taknemmelige,« siger brugerne, der i kriseåret endda har kunnet notere en stor tilstrømning af nye brugere i keramikværkstedet.

Udviklingen kan fortsætte

Bevaringen af det 30 år gamle værksted betyder nemlig også, at brugerne nu med fornyet iver og al deres kreativitet kan kaste sig helhjertet ind i udviklingen af det populære og brugerdrevne værksted i Valby Kulturhus.

Og lige så lykkelig er den mangeårige lokale politiker Jens Kjær Christensen fra Enhedslisten, der i 12. time fik sat en stopper for forvaltningens mere eller mindre egenhændige afgørelse.

»Jeg ser frem til, sammen med de lokale keramikere, at kæmpe for, at de også får mere plads og en ny ovn til brænding af de mange kreative frembringelser af stentøj og porcelæn, som nu fortsat får ler at gå på, oppe på fjerde sal i Valby Kulturhus,« fortæller kommunalvalgskandidaten.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Arnes hotel er blevet opdateret af danske arkitekter

KsG ramte topniveauet og vandt på Nørrebro