Ellen Hillingsøe spiller LIva og overfor blandt andre Foto: Gudmund Thai
in

Ellen Hillingsø er revytidens darling Liva Weel

REVY. Folketeatrets Hippodromen har 22. november premiere på forestillingen Liva om datidens store revystjerne Liva Weel.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

NØRREGADE: Onsdag 22. november har Hippodromen på Folketeatret premiere på forestillingen Liva, og det er Ellen Hillingsø spiller den elskede danske revystjerne Liva Weel (1887-1952) i Folketeatrets nye forestilling LIVA, der fusionerer revy, kammerspil og teaterkoncert på Hippodromen i Nørregade.

Liva Weel var elsket af både sit publikum og af sine mange skiftende bejlere og ægtemænd, men hendes kompromisløse trang til at bestemme selv gav hende både voldsomme personlige nederlag og store kunstneriske sejre i løbet af sin karriere.

Det er denne fortælling, der nu vækkes til live på Folketeatret med Ellen Hillingsø i titelrollen som Liva Weel. Overfor Ellen Hillingsø spiller Birgitte Raaberg, Henrik Koefoed, Karsten Jansfort og Jens Krøyer de øvrige roller imens Reumert-vindende Rolf Heim indtager instruktørstolen. LIVA får premiere den 22. november på Hippodromen og skal på Danmarksturné fra 20. februar 2018.

Personlig frihed

Publikum møder Liva Weel som en kvinde, der insisterer på sin frihed – kunstnerisk såvel som personligt. På begge fronter oplever Liva en opblomstring under krigen, da friheden er under pres. Sammen med Poul Henningsen skriver hun b.la. den ikoniske tekst til sangen ’Man binder os på mund og hånd’, og med de dobbelttydige linjer, der narrer både censuren og nazisterne, synger hun sig lige ind i danskernes hjerter.

Liva med blandt andre Ellen Hillingsø spiller fra 22. november til 23. december på Hippodromen

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

FIF-damer spillede lige op med Ajax Københavns ligareserver

En række tilfælde skabte Vandvid