B.93¿s anfører og topscorer Mette Perthu-Hansen - suveræn spiller
in ,

B.93 på vej til ligaen

Fodbold. B.93’s 1. divisionskvinder sikrede sig kvalifikationskampe til oprykning til landets bedste række efter flot udesejr på 0-4 over FC Damsø.

Af Finn Edvard

feh@minby.dk

Oprykning: B.93´s 1. divisionskvinder vandt lørdag en suveræn 0-4-sejr ude over FC Damsø.

Dermed sikrede B.93 sig den vigtige andenplads i 1. division, så holdet rykker med op i forårets kvalifikationsliga, hvor seks hold kæmper om at komme i landets bedste fodboldrække for kvinder, 3F ligaen.

Tidligere i sæsonen havde Damsø spillet 2-2 i en tæt kamp på B.93’s hjemmebane.

Men allerede fra starten af kampen i Vanløse sad B.93 tungt på kampen.

I det 19. minut modtog Mette Perthu-Hansen bolden på kanten af straffesparksfeltet og lagde en perfekt aflevering over til Signe Maegaard Nielsen, der sendte bolden ind ved den fjerneste stolpe.

I 30. minut erobrede Ida Hove en nedfaldsbold efter et hjørnespark og sparkede fra nært hold sikkert bolden op i nettaget til 0-2.

”Især i 1. halvleg formåede vi at presse Damsø , og samtidig var vi dynamiske og aggressive i vores positionering, så vi fik skabt rum og overtal,” fortæller B.93´s cheftræner Rasmus Skovby, der var meget tilfreds med holdets indsats.

Midtbanedynamo

B.93 forsvar, anført af Amanda My og Helene Bille, stod stærkt, selv om Damsø i én situation kom ind over kanten, hvor den fremstormende B.93-keeper, Natalia Dorrego, dog parerede sikkert. På FC Damsøs midtbane var det især Stephanie Holm, der markerede sig med flere stærke aktioner.

Det blev i stedet B.93´s midtbanedynamo, Anna Tørsløv, der i det 42. minut scorede til 0-3 på direkte frispark.

Jubel på bænken

”Det virkede ikke til, at Damsø i dag havde midlerne til at blive rigtig farlige, så da Mette Perthu-Hansen endegyldigt lukker kampen til 0-4, brød jublen ud på bænken,” fortæller Rasmus Skovby.

Det var Mettes 10. mål i de seneste fire kampe.

”Personligt blev jeg tæt dækket op i dagens kamp, men mine medspillere omkring mig var gode til at udnytte det frie rum, der blev skabt,” forklarer Mette Perthu-Hansen.

B.93 har erobret 27 point for 13 kampe med en målscore på 31-15 og er inden sidste spillerunde sikret andenpladsen.

“Holdet kan ikke nå topholdet Greve, der kom op på 32 point efter en sikker udebanesejr på 1-5 over Østerbro IF her i weekenden.

For B.93 er det den foreløbige kulmination på en fantastisk rejse med foreløbig fire imponerende oprykninger i streg.

Sidste kamp på lørdag

“Vi har til trods for vores position som oprykker været spilstyrende og dominerende i stort set alle kampe, vi har stillet op i. Vi er på intet tidspunkt gået på kompromis med vores spillestil, og har leveret et fint udtryk som vi har været stolte af,” siger Rasmus Skovby.

På lørdag kl. 13 spiller B.93´s 1. divisionskvinder den sidste kamp i turneringen, og det bliver hjemme på Østerbro Stadion, hvor holdet møder Sundby.

Alle er velkomne til at være med til at fejre B.93’s damer. Der er gratis adgang.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Jazzede julesalmer

V-spidskandidat: Nu betaler jeg