Kastebanen i Fælledparken står til nedlæggelse til frustration for både bredde og elite. Arkivfoto: Michael Paldan
in

Politikere kaster sig ind i idrætskamp

Kastebanen: Fredningsmyndighederne har ikke været til at stikke.

Kastebanen – for spyd-, hammer- og diskoskastere og kuglestødere – i Fælledparken skal nedlægges senest med udgangen af 2018, og politikerne i Københavns Kommune har indtil nu været tavse i sagen.

Men et enigt kultur- og fritidsudvalg i kommunen går nu til kamp for at bevare kastebanen. Nu kontakter kommunen Fredningsnævnet for København for at bevare kastebanen.

»Vi tager os til hovedet,« siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), om at Fredningsnævn København ikke mener, at den indhegnede kastebane lever op til fredningsbestemmelserne for Fælledparken.

»Det her er en klokkeklar melding om, at idrætsfaciliteter ikke skal fjernes fra København,« lyder det fra borgmesteren.

Siges tydeligt

Østerbro Avis har tidligere været i kontakt med Københavns Kommune, hvor meldingen har været, at der ikke var noget at gøre.

Men Carl Christian Ebbesen mener, at når politikere i kommunen på tværs af samtlige partier i samarbejde med Idrætsforum København henvender sig til fredningsmyndighederne, er håbet ikke dødt.

»Så kan det ikke siges tydeligere,« fastslår han.

Nedlæggelsen af kastebanen er til stor ulempe for både bredde og elite. Det er her den absolutte elite holder til, og de vil blive splittet fra det øvrige klubmiljø på Østerbro Stadion, hvis de flyttes over til universitets idrætsområde på Nørre Allé.

Også for hunde

Kastebanen er åben for offentligheden og benyttes blandt andet af hundeluftere, når der ikke er træning.

»Banen tjener dermed flere forskellige formål,« siger Venstres medlem af kultur- og fritidsudvalget Jens-Kristian Lütken, og socialdemokraten Simon Strange supplerer:

»Jeg håber fornuften og hensynet til de mennesker, der bruger kastegården til både sociale og kulturelle formål vil sejre.«

Politikerne undrer sig over, at kastegården ikke lever op til fredningsbestemmelserne, når der samtidig er en indhegnet trafiklegeplads og en kunstgræsbane til fodbold bag hegn lige ved siden af.

Det har Østerbro Avis tidligere forsøgt at få uddybet hos Fredningsnævn København, hvilket de ikke ønskede at kommentere.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tibetflag uønsket ved træplantning

Spørgelystne unge til valgmøde