Der er meget trafik omkring Katrinedals Skole om morgenen. Forleden kunne politiet give bøder til 15 bilister. Foto: Jan Mørch
in

Mere trafik kan give problemer omkring skole

trafik. Nyt center og mere byggeri kan skabe yderlige problemer omkring Katrinedals Skole. Forslag om at lukke for trafik ud for matriklen.

Af Jan Diament

cmo@minby.dk

trafik og skole: På vælgermødet mandag aften i sidste uge, var en af de ting der fyldte i debatten trafiksituationen i Vanløse. I den forbindelse var der flere af politikerne der gav udtryk for at der skulle tænkes på tiltag i forhold til at nu er »Kronen« etableret.

Overholder ikke regler

»For Katrinedals Skoles vedkommende er vi i forvejen udfordret af den trafik, der ikke overholder reglerne omkring ensretning på Vanløse Allé mellem 7.30 og 8.30. Da TV-Lorry forleden var forbi i forbindelse med en kampagne om sikre skoleveje, var politiet tilfældigvis til stede og tog ikke mindre end 15 bilister, der overtrådte indkørselsforbuddet. Og vi frygter nu hvordan etableringen af »Kronen« kommer til at påvirke trafikken omkring skolen, for ud over Apollovej og Jernbane Allé, er alle de omkringliggende veje små veje, hvor der kun er plads til en enkelt bil i kørselsretningen,« fortæller Jens Andersen, der er afdelingsleder på Katrinedals Skole.

Han mener ikke, at det kan undgås, at have indflydelse på trafiksituationen på de små veje, at man nu har etableret et center med 22.500 kvadratmeter til detailhandel og 14.000 kvadratmeter til boliger.

»Dertil kommer, at der er planlagt opførelse af yderligere 15.500 kvadratmeter, hvoraf de 8.000 kvadratmeter er beregnet til detailhandel i det der kaldes »Hjørnestenen« og hvor adgang til parkering og vareindlevering er placeret på Vanløse Allé. I dette projekt regnes med en øget biltrafik på op til over 200 biler i døgnet,« fortæller Jens Andersen.

Lukket for trafik

Skolen så allerhelst, at Vanløse Allé blev lukket for biltrafik ud for skolens matrikel, så der her i lighed med Lønstrupvej, ved Damhusengens skole, kunne etableres et område med mulighed for en masse bevægelsesaktiviteter.

»Vi arbejder på at få så mange af vores elever og forældre som muligt til at gå eller cykle til skole, men med den øgede belastning af vejene omkring skolen vi forudser, kan vi også sagtens forstå de forældre, der vil være bekymrede for at sende deres børn ud i trafikken,« siger han.

Halvt Rødovre Centrum

»For at sætte det lidt i perspektiv, så har man, når det hele står færdigt, etableret et center, der er cirka halvt så stort som Rødovre Centrum og jeg tror de fleste ved hvordan trafikken og det at finde en P-plads derude af og til kan være en udfordring,« siger Jens Andersen.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

»Vi skal investere mere i Vanløse«

Fuglene er vendt tilbage til søen