Karina Vestergård Madsen i efteråret 2013 på Tårnlegepladsen i Fælledparken. Foto: Michael Paldan

Fik bevaret flere fritidshjem

Fire år efter. Karina Vestergård Madsen har siddet næsten alle fire år i borgerrepræsentationen, selvom hun ikke blev valgt i første omgang.

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

Kommunalvalg: »Jeg lovede at blive den mest aktive suppleant, som borgerrepræsentationen nogensinde har set.«

Sådan lyder det fra Enhedslistens Karina Vestergård Madsen, som fik et godt personligt valg sidst.

Det er såmænd også endt med, at hun nærmest har siddet på rådhuset i hele valgperioden.

Hun kom ind som midlertidig suppleant fra første dag, og senere i 2014 kom hun ind som fast medlem, da en anden repræsentant fra Enhedslistens trak sig.

Lytte til forældre

Da Østerbro Avis interviewede Karina Vestergård Madsen for fire år siden, fremhævede hun, at hun vil kæmpe for mere nærdemokrati i kommunen og en mere blandet by.

Karina Vestergård Madsen mener, at det lykkedes hende at trække den københavnske politik i en mere nærdemokratisk retning, da hun blev medlem af børne- og ungeudvalget, og ændringerne for fritidshjem og klubber skulle besluttes, hvor der skulle være færre institutioner med kortere åbningstid end tidligere.

»En af de første jeg gjorde, var at lytte til, hvad forældre og personale mente ude på fritidshjemmene,« siger hun og mener, at der kom et bedre resultatet ud af det i sidste ende, end det ellers ville have været – i samarbejde med politikere fra andre partier.

Det lykkedes at bevare flere matrikler med fritidshjem, end der først var lagt op til.

Karina Vestergård Madsen mener, at resultatet havde været endnu bedre, hvis processen havde været anderledes.

»Forældrene og institutionerne skulle have været med fra begyndelsen. Og de kan sagtens spille konstruktivt med, hvis de kender præmisserne, og så havde det været mere holdbare løsninger,« siger hun.

En tung maskine

København er formentlig det sted i Danmark, hvor Enhedslisten har mest indflydelse, dels i form af en tung borgmesterpost, og samtidig har partiet været med i tre ud af fire budgetforlig i valgperioden. Men der er mange ting, som Karina Vestergård Madsen gerne vil have ændret.

»Rådhuset er en stor og tung maskine, og som kommunalpolitiker sikrer jeg mig at have læst på lektien. Og det er vigtigt for mig at høre borgerne, også dem der ikke i forvejen har så meget overskud og indflydelse,« siger hun og nævner, at samarbejdet med lokaludvalg også er vigtigt for hende.

Når det gælder en blandet by, er hun glad for, at det er lykkedes for flertallet i København at få igennem i folketinget, at 25 procent af boligerne i nye områder kan reserveres til alment byggeri.

Hun er også tilfreds med, at blandt andet Enhedslisten i København har presset på for, at alle lejligheder, som bygges i København ikke behøver at være store.

Det vil få flere til at kunne betale for boliger i byen.

En blandet by handler for hende ikke kun om pris på boliger, det drejer sig også om at blande befolkningsgrupper som studerende, børnefamilier og ældre, så de ikke bor på »øer« uden kontakt med hinanden.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Kommunalvalg over grænser

Kunstmuseum og biograf går sammen