Spil dansk dagen Kedelhallen
in ,

Vi spiller dansk hele ugen

De danske sangskatte og talenter løftes op og rundt i landskabet. Formålet er at fremtidssikre dansk musik.

 

Af Jeanette Hougaard.

jhg@minby.dk.

Foto: Spil dansk.

 

Det begyndte så godt. 600 børnehavebørn sad klar i Kedelhallen på Nyelandsvej mandag kl. 10 og ventede spændt på, at Onkel Reje kom og skød Spil Dansk ugen i gang. Det var værd at vente på. Børnene sang, klappede og dansede sig igennem Spil Dansk ugens første indslag med danske børnesange og Onkel Rejes største børnehits i selskab med fællessangduoen Cristina Boel Skifte og Lars DK Nielsen.

Spil Dansk ugen er ikke bare et langt og bredt program af gratis arrangementer, som udfolder sig i 26 kommuner. Det er et trommeslag for undergrunden af dansk musik, som synes værd at kæmpe for i en musikverden, der er udfordret af store internationale aktører og streamingtjenester.

»Vi vil virkelig noget med det her og arbejder for dansk musik hele året. Vi vil f.eks. være med til at fremtidssikre dansk musik med en lang række projek-ter, hvor talenter bliver inspireret og opmuntret,« siger Ricco Victor, som er direktør for Spil Dansk i en pressemeddelelse.

Han understeger, at netop plejen af de danske unge talenter har sat store aftryk efterfølgende.

»Spil Dansk har i mange år plejet de grønne skud, og det er sigende, at både Folkeklubben, Burhan G, Aura og Natasja medvirkede ved Spil Dansk, længe inden de blev hitliste-helte,« påpeger Ricco Victor.

 

Under jorden med Cph Phil

I tirsdags gik Spil Dansk ugen under jorden fra morgenstunden. Her blev Spil Dansk ugen skudt i gang med en symfonisk champagnegalop 20 meter under jorden i den ufærdige metrostation Nørrebros Runddel. Her spillede symfoniorkestret Copenhagen Phil et ærke-dansk musikrepertoire af H.C. Lumbyes festlige ‘Københavns jernbanedampgalop’ og ‘Champagnegalop’ samt Carl Nielsens musik til ‘Jens Vejmand’ for metroarbejderne og vip-gæster.Koncerten markerede både den styrkede forbindelse mellem Frederiksberg og Københavns Kommune, åbningen af Spil Dansk Ugen og et møde mellem det danske og det internationale samarbejde, som også inkluderer de mange udenlandske medarbejdere, der arbejder med at forene hovedstadens bydele.

Spil Dansk ugen slutter 5. november, og kalenderen for ugens arrangementer kan ses på spildansk.dk

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Top-volley på søndag

Den mystiske messe