|
Michael Lodberg Olsen startede for et år siden sexelancen
in

Sexarbejdere får tryggere forhold

INNOVATIVT. For et år siden kørte sexelancen første tur. Siden har sexarbejdere oplevet større tryghed og har fået erstattet kolde baggårde med varm ambulance. Sexelancen kører flere steder på Vesterbro, blandt andet i Istedgade.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

KØDBYEN:Fuck you – pay me’ står der med store typer på det banner, som frivillige i Sexelancen hænger op. Anledningen er, at det i weekenden var et år siden, Sexelancen kørte på gaden efter initiativ af Michael Lodberg Olsen, der også stod bag fixelancen og det første ulovelige fixerum Café Dugnad. Tilbage til sexelancen, som interesserede i sidste uge kunne se nærmere på.

Ambulancen er bygget om, men den blå klapstol, som ambulancefolk eller en pårørende som regel bruger i en almindelig ambulance har sexarbejderne har døbt blowjobstolen. Et par farverige knæmåtter skal beskytte deres knæ, mens de giver blowjob.

»Det er sexarbejderne, der har været med til at indrette ambulancen. De vil gerne pimpe den lidt op, så der er kommet lidt leopard på den ene væg, og så er der et spejl. Det har flere funktioner – dels at rummet virker større, men også, at sexarbejderen kan se om nogle kunder lige lister kondommet af, mens de tager dem bagfra,« fortæller Michael Lodberg Olsen.

Sexelancen er et privat foretagende, der drives af frivillige, blandt andet Line Haferbier.

Frivillig i sexelancen

»Jeg er frivillig, fordi jeg gerne vil hjælpe til med at sexarbejdere får trygge forhold. Jeg kender flere sexarbejdere, og det er hårde vilkår især for gaden. Ved at give dem sikkerhed i sexelancen oplever de sikrere forhold og kan få intimservietter samt kondommer,« fortæller Line Haferbier.

Formålet med sexelancen er ifølge Michael Lodberg Olsen at give sexarbejderne trygge arbejdsforhold og nedbryde fordommene.

»42 procent af sexarbejderne er udsat for vold, mens de er på arbejde. Det er meget utrygge forhold, og vi skal ikke være et alternativt til bordeller, men til gaden eller en baggård i Sydhavnen,« fortæller Michael Lodberg Olsen.

Derfor er der heller ikke indrettet briks i sexelancen, men en blød pude, der skal erstatte kolde og hårde kældervægge eller kolde kølerhjelme.

Sexelancen blev i weekenden vist frem for interesserede, der også kunne høre sexarbejdere fortælle om livet på gaden.

Frivillig i sexelancen Line Haferbier maler banner med den prosaiske ordlyd. Foto: Michael Paldan

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

|

Hele Danmarks statsministerstatue

Radikale lover bedre rengøring