|
Forældre og børn fra Skolen på Grundtvigsvej gik torsdag eftermiddag i samlet flok til Rådhuspladsen for at bruge den som skolegård

Et vink med et sjippetov

SKOLEGÅRD. I torsdags gik flere hundrede børn og voksne fra Skolen på Grundtvigsvej til Rådhuspladsen, hvor børnene gav den gas med leg. Det kniber det nemlig gevaldigt med på skolens matrikel.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

RÅDHUSPLADSEN: På Grundtvigsvej dukker flere og flere forældre op for at hente deres børn denne torsdag eftermiddag. Men der er noget særligt på programmet, nemlig en fælles tur til Rådhuspladsen, hvor børnene skal slippes løs og mærke følelsen af at have masser af plads til fri leg.

Kigger man på skolegården på Skolen på Grundtvigsvej, så kan man godt se, at der er trængsel om pladsen til de over 600 børn, som går på skolen. Skolegården er en såkaldt shared space. Det betyder, at børnene kan bruge arealet kl. 7-17, og derefter er det bilernes tur. En løsning som forældrene i den grad er godt utilfredse med

Forældre Anna Hagemann Rise fortæller:

»Vi gør det her, fordi vores børn ikke har en skolegård eller klubfaciliteter. Så nu får børnene en enkelt eftermiddag, hvor de får lov til at lege på Rådhuspladsen, da vi støtter op om skolen og vores børn. Vores børn er blevet gode til at lege på begrænset plads, men det er vigtig, at den her oplevelse bliver positiv,« siger hun.

Tilliden er væk

Imens er den lange slange af børn og voksne på vej ned ad Grundtvigsvej med sjippetov og andre legesager i skoletasken.

»Der er ikke tale om en demonstration, men vi må markere, at vi ingen plads har til vores børn, og kommunen ved det. Tilliden til politikerne er svækket,« siger Anna Hagemann Rise.

Det varer ikke længe før, at den samlede flok er på Rådhuspladsen, der straks bliver indtaget af legende børn med bolde, sjippetov og masser af farvekridt.

En af forældrene som er med på Rådhuspladsen er Tina Merecki.

»Vi er så kede af, at vores børns skolegang de sidste seks år har budt på en uendelig række af midlertidige hovsa-løsninger på de mange udfordringer, som den langvarige byggesag har medført.

Når vi nu i stort antal går ud og siger fra, skyldes det de problemer med kapaciteten, som flere år frem kommer til at udfordre skolen yderligere,« siger hun og fortsætter:

»Der er optaget mange flere børn, end skolen har plads til, når den engang er færdigbygget, og der er fra kommunens side endnu ikke budt ind med rettidige rimelige løsninger. Selv om meroptaget er en politisk prioritering, som er gennemført flere år i træk trods både forvaltningens og skolebestyrelsens advarsler«.

Har flyttet deres børn

De to fædre Michael og Mikkel har begge børn på det ældste klassetrin på skolen, der svarer til 6. klasse, men i dagligdagen bliver kaldt for ’mørkeblå mælkevej’.

»Vores børn har været igennem 63 forskellige voksne på seks år. Vi snakker ikke vikarer, men daglige faste voksne,« fortæller Michael og fortsætter:

»Vores mindste barn startede i 0.klasse i foråret, men ham valgte vi at flytte fra skolen, da vi var heldige at få en plads på Kaptajn Johnsens Skolen, hvor vi også har fået skrevet vores ældste op,« siger han.

Mikkel står og nikker og er ked af, at børnene i så mange år har været kastebolde på skolen.

»Når man som barn går i 6. klasse, så er der ikke mange år tilbage af skolegangen at rutte med. Det er år, der ikke kommer tilbage. Jeg har også fået skrevet mit barn op til en anden skole,« siger han.

Efter besøget på Rådhuspladsen i torsdags er den blevet et flot kunstværk rigere, som børnene har lavet med farvekridt.

Et budskab fra børnene om, at sådan et stor flot skolegård som Rådhuspladsen, vil børnene også gerne have på deres skole på Grundtvigsvej.

Legeområde ved rådhus

Flere politikere har hørt på de lokale vandrør, at skolens forældre og børn vil dukke op.

Balder Mørk Andersen (SF) så tilfældigt den store flok, mens han uddelte valgpjecer, så han skyndte sig hen for at kigge på.

»Jeg synes, det er glædeligt, når forældre tager kampen op og forvandler Rådhuspladsen til shared space legeområde. Det gør et stort indtryk på mig, når små børn fortæller mig, at de ikke leger i skolegården, da der ikke er plads. Jeg forstår godt, at de har fået nok,« siger han.

Korthuset er væltet

Også formanden for Undervisningsudvalget Malene Barkhus (V) er mødt op.

»Vi har aldrig ønsket at trække den her sag i langdrag, og vi er i gang med at undersøge forskellige løsninger med udearealer. Jeg kan godt forstå problematikken med klubfaciliteter, og i dag har skolen kun en sfo-klub. Vi finder forhåbentlig en løsning på mandag (i går efter deadline, red.)« siger hun.

En af årsagerne til forsinkelsen af skolebyggeriet var en kartel-sag, der gjorde at byggeriet i første omgang blev forsinket ni måneder, da der skulle findes et andet firma til opgaven. Den anden årsag var, at man politisk prioriterede at få sat gang i byggeriet af den underjordiske parkeringskælder under skolen, mens byggeriet af tilbygningen på skolen var i gang.

»Korthuset er væltet, da skolen ikke har haft klubfaciliteter, det er jeg godt klar over,« siger Malene Barkhus og kigger ud over de legende børn, der ser ud til at nyde de mange kvadratmeter.

Nikolaj Bøgh (K), der sidder i undervisningsudvalget, er også mødt op foran rådhuset. Han forstår godt forældrenes frustrationer over de manglende udearealer, som han håber snart bliver løst.

Tak for tålmodigheden

Borgmester Jørgen Glenthøj (K) kunne ikke deltage på Rådhuspladsen, men han er taknemmelig for den store tålmodighed som elever, ansatte og forældre har udvist i forbindelse med ændringerne på Skolen på Grundtvigsvej.

»Jeg vil godt endnu engang sige, at dette projekt er komplekst og har været ramt af uforudsete begivenheder, og er trukket ud.

Jeg ved godt, at det er svært for alle at få hverdagen til at fungere i så trange rammer og med igangværende byggearbejde. Det skaber ærgrelser, og det forstår vi. Men jeg håber, at alle kan mobilisere den sidste tålmodighed til vi den 10. januar tager rigtig mange nye m2 i brug både ude og inde,« siger han.


SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

»Jeg vil gerne tale de unges sag«

||||

TAP1 på vingerne efter langt, sejt træk