Hver morgen står skolepatruljen nu på den stærk trafikerede Ålekistevej
in

Skolepatrulje giver sikker skolevej på den trafikerede Ålekistevej

SIKKER SKOLEVEJ. Over tusind elever skal hver dag i skole i Damhusengens Skole. Nu er deres skolevej blevet en del mere sikker med en skolepatrulje.

Af Jan Diament

jan@minby.dk

TRAFIK OG SKOLE: Den nye sammenlagte skole, Damhusengens Skole, har fået en skolepatrulje, der står hver morgen på Ålekistevej kl 7.40-8.00 og sørger for at eleverne kommer sikre over den efterhånden ret trafikerede Ålekistevej. De står i krydset Jydeholmen-Ålekistevej.

»Det er kun om morgenen vores nye skolepatrulje står der. Vi har også fået udvidet tiden for grønt lys på tværs af Ålekistevej fra 11 til 14 sek. Det betyder meget at få de ekstra sekunder. Ålekistevej er stærkt trafikeret, og vi håber og tror på at skolepatruljen vil gøre det mere sikkert at krydse Ålekistevej. Det kan gøre, at flere ikke behøver at følge deres børn eller køre dem til døren, som kan ske i en travl børnefamilies hverdag,« fortæller skoleleder Kaj Klint Pedersen.

Skolepatruljen er for elever fra 6.-9. Klasse.

»Vi har også hængt bannere op, der opfordrer til god adfærd, så vi får mere sikre skoleveje. Vi prøver at animere til at man cykler, eller går til skole, så der bliver færre biler. Og at man tænker sig godt om, hvor man eventuelt sætter børn af og hvor man parkerer uden at det skaber kaos. Vi har i øvrigt flere kiss and ride zoner,« fortæller han.

Han og skolens bestyrelse har også opfordret forvaltningen til at lave nogle mere drastiske tiltag,.

»Og det arbejdes der vist også på. Vi har det med som et spor i forhold til det kommende byggeri, men det er vi ikke nået til endnu,« siger Kaj Klint Pedersen.

Ikke i mål endnu

I skolebestyrelsens er der glæde over at det er blevet muligt at etablere en skolepatrulje.

»Det er afgørende at arbejde for at gøre elevernes skolevej så tryg som mulig, og her gør de mange elever i skolepatruljen en forskel. Men vi er endnu ikke i mål når det gælder bestyrelsens ønsker til et trafiksikkert skolemiljø. Næsten dagligt opstår der farlige situationer tæt ved skolen inden det ringer ind, fordi der er forældre, som afleverer elever i bil uden det nødvendige hensyn til elever, der på vej i skole til fods eller på cykel. Den kultur håber vi at kunne ændre,« siger Else Marie Nygaard, skolebestyrelsen.

Hun kunne godt ønske sig, at Kiss-and-ride området blev tydeligere.

»Det eksisterer i dag på Hanstholmvej ved den tidligere Hyltebjerg Skole. Der er hastighedsbegrænsning på Ålekistevej, 40 km i timen – et elektronisk skilt viser det, og når man kører ned på Hanstholmvej er der fartbegrænsning på 30 km i timen. Problemet er tætheden i trafikken og de bilister, tit forældre, som kun har øje for aflevering af egne børn,« pointerer hun.

Rødkilde Skole har haft skolepatrulje i mange år.

Politiet på besøg

På Katrinedals Skole har man talt om det.

»Vi har talt om det flere gange, men vi kan ikke have en skolepatrulje, da vi ikke har nogen fodgængerovergange i nærheden af skolen. Vi har løbende politiet ude om morgenen. Skolebestyrelsen og skolens ledelse har gennem mange år arbejdet på at sikre skolevejen blandt andet ved at følge op med kommunen i forhold til oprettelse af hævede arealer med videre,« fortæller skoleleder Rikke Schultz Pedersen.

Hvert år fejrer man skolepatruljerne for deres store indsats. Rådet for Sikker Trafik inviterer alle 20.000 skolepatruljeelever til en festlig dag i enten LEGOLAND® i Billund eller Tivoli i København.


Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Selvlysende spøgelser i mørket

Talbøvl på valgmøde i Dragør