|
I august måned var borgerne fra Nørrebro og Nordvest på gaden for at vise

Hvordan får vi trygheden tilbage?

LØSNINGER. Problemerne er til at få øje på i Nordvest og på Nørrebro, men hvordan kommer vi dem til livs? Vi har bedt seks centrale aktører give deres bud på, hvad der skal til for at gøre de to bydele trygge for beboerne.

Af Simon Reenberg

sre@minby.dk

UTRYGT: Bandekrig, salg af stoffer og senest drabet på den kun 16-årige Servet Abdija er med til at skabe utryghed på Nørrebro og i Nordvest. Borgergrupper i begge bydele har tidligere arrangeret fakkeloptog under slogannet ’Vi tager gaderne tilbage’.

Politiet har ad flere omgange forlænget visitationszonerne, som giver dem mulighed for at tjekke, om folk har ulovlige genstande på sig. Foreningen Medborgerne har tryghed som et af deres tre hovedtemaer for et bedre Nordvest og et bedre Nørrebro.

Alligevel erkender både politi og politikere, at det er svært at sikre borgerne den nødvendige tryghed, og den seneste hændelse på grænsen mellem ydre Nørrebro og ydre Østerbro er endnu et eksempel på det.

Vi har derfor bedt en række fremtrædende aktører på Nørrebro komme med deres bud på, hvad der skal til for at sikre tryghed i gaderne. Vi har givet dem det benspænd, at de kun må pege på en ting. De mener alle, at der skal gøres forskellige ting på kort sigt og på lang sigt, men de har kun fået mulighed for at komme et enkelt bud.

Klik for større tekst.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Forslag: Vand og grønt i gaden

|

Holm bærer førertrøjen for det største fravær