Ajax Københavns eneste udenlanske islæt
in ,

Pointjagten fortsætter

HTH GO LIGAEN. Ajax Københavns kvinder fulgte godt med Viborg HK i fredagens hjemmekamp, men har endnu deres første point i ligaen til gode.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

HÅNDBOLD: Fem kampe inde i sæsonen står der stadig et stort, rundt nul placeret ud for Ajax Københavns pointhøst. Men ser man isoleret på 1. halvleg af fredagens hjemmekamp mod Viborg HK, så peger pilen den helt rigtige vej.

Ajax Københavns normale assistenttræner, Dennis Bo Jensen, der i cheftræner Jesper Mathiesens sygefravær, var hovedansvarlig på trænerbænken i fredags, tøver ikke med at kalde 1. halvleg for sæsonens klart bedste:

»Vi havde sat os for, at vi ville komme med et bedre udtryk og mere energi, end vi gjorde i Ringkøbing. Det lykkedes. Og langt hen ad vejen lykkedes det også at afvikle 1. halvleg på vores vilkår. Vi spillede klogt med lange, tålmodige angreb, samtidig med at vi stod kompakt i forsvaret.«

Trods de positive Ajax-tendenser, så viste gæsterne fra Viborg, at de råder over et klassemandskab. Viborgenserne førte 13-15 ved pausen, og i 2. halvleg blev proppen sat i.

Ajax udstillede to af holdes største svagheder: dels at spille sig frem til de oplagte scoringsmuligheder, og dels at udnytte målchancerne, når de opstår. Ajax formåede således kun at score fire gange inden for de første 20 minutter af 2. halvleg.

Det udnyttede Viborg til at udbygge føringen, og reelt lukke kampen et kvarter før tid, hvor stillingen var 16-23. Det sluttede 20-27 til Viborg, der med sejren blot er ét point fra 1. pladsen. Ajax holder til i den anden ende af tabellen. Holdet ligger sidst og er rækkens eneste uden point.

Lige over Ajax ligger Aarhus United med ét point. De to hold mødes i en vaskeægte nøglekamp i Aarhus mandag aften.

Ida-Marie Dahl blev Ajax-topscorer med 5 mål. Hun var sammen med keeper Sarah Nørklit og Nikoline Brøns – ifølge Dennis Bo Jensen – Ajax Københavns bedste:

»Nikoline satte spillet glimrende op, Ida-Marie leverede en kæmpe arbejdsindsats, og Sarah tog godt for sig i målet,« lyder skudsmålet fra den vikarierende Ajax-cheftræner.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

43 veloverståede timer i løbehelvede

Når Kulturnatten selv skal sige det