Venstres Kristian Nielsen har boet i Valby i en årerække
in

»Valby ligger langt fra Rådhuset«

SPÅDOMME. Hvad bliver den største gevinst for Valby i næste valgperiode? I artikelserien ‘Den politiske krystalkugle’ i denne uge spår Venstres kommunalvalgskandidat og valbyborger Kristian Nielsen om Valbys udvikling i de næste fire år.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

FREMTID: I denne uge er det Venstres lokale kommunalvalgskandidat, Kristian Nielsen, der kigger dybt i den politiske krystalkugle og spår om, hvordan Valbys fremtid ser ud gennem næste valgperiode.

Hvad bliver den største gevinst for Valby i næste valgperiode?

»Den største potentielle gevinst kan blive, at vi forhåbentlig ikke skal snakke om Toftegårds Plads til det næste kommunalvalg igen. Jeg sad i bydelsrådet fra 1996-2000, og dengang talte man også om Toftegårds Plads. Der har været udskrevet arkitektkonkurrencer og alle mulige gode intentioner, men der er alligevel ikke sket en brik. Nu kan man så håbe på, at der sker noget, så vi i fremtiden kan tale om det gode, der er sket for kulturen på Toftegårds Plads. I Venstre har vi aldrig været for den løsning, man søgte i Smedestræde, så vi er rigtig glade for, at vi nu alle sammen kigger på Toftegårds Plads. Økonomien skal dog også hænge sammen – og for Venstre er det resultatet, der er vigtigt, og ikke ejerskabet – så jeg ser gerne et samarbejde mellem kommunen og private om et kommende projekt på pladsen. Og hvorfor ikke også undersøge muligheden for en underjordisk P-kælder der? Vi vil gerne, at man får tænkt ud af boksen, når byggeriet skal udvikles.«

Grønttorvet og Valby Maskinfabrik på den gamle F.L. Smidth-grund udvikles til Valbys nye bydele. Hvad kommer de til at betyde for Valby i de næste fire år?

»De kommer til at betyde ekstremt meget. Selvfølgelig primært at der kommer flere mennesker til bydelen, som forhåbentlig vil synes lige så godt om Valby, som alle vi andre gør. Jeg håber også, at de nye borgere vil være med til at drive de frivillige foreninger, og nyde gavn af de tilbud, der allerede er i Valby. De tilbud skal dog også nødvendigvis udvikles og udbygges. Der kommer blandt andet til at mangle en skole, meget gerne i tilknytning til Grønttorvet for mig at se.«

15 sekunders fri tale

»Valby ligger langt fra Rådhuset, og jeg tror også, man lokalt kan finde borgere, der synes, at Vigerslev ligger langt fra Valby. Valby har faktisk en størrelse, så den kunne være sin egen kommune som Rødovre og Hvidovre. Nu er jeg helt sikker på, at ingen af de 55, der sidder i Borgerrepræsentationen, er ondsindede folk, der ønsker at overse Valby, men jeg tror, den største forskel kan blive at få nogle valbyborgere valgt ind fra start, så der er et vedvarende fokus på Valby fra flere politikere på Rådhuset.«

I marts indførtes den gule p-zone i Valby, og der tales om at udvide. Hvordan vil det påvirke 2500 i næste valgperiode?

»Det kommer i hvert fald til at betyde noget for butikslivet, som allerede nu har problemer med den gule zone, som den er. En udvidelse vil selvfølgelig også påvirke de valbyborgere, der bliver direkte berørt af den, men man må da håbe, at det også har en positiv virkning for dem, så det bliver nemmere for dem at finde en p-plads, hvor de bor.«


Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Når Kulturnatten selv skal sige det

Boldklubben Frem fandt aldrig nøglen i nøglekamp