||
Lyden var imponerende
in

Sankt Annæs sidste sjælemesse for den gode undervisning

AKTION. Den gode undervisning er død, og torsdag i sidste uge sendte Sankt Annæ Gymnasiums lærere, elever og ledere så den afdøde af sted til dødsriget med en nyomskrevet version af Lacrimosa-satsen i Mozarts Requiem.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

UDDANNELSE: Stemningen er mørk og dyster, da mørket sænker sig over koncertsalen på Sankt Annæs Gymnasium torsdag middag. Der er stille. Dødstille. Indtil strygerne skærer igennem mørket med tonerne fra Mozarts Requiem.

Snart rammer en lyststråle et par håndfulde hoveder på scenen, som begynder at synge Lacrimosa-satsen i en ny, dansk fortolkning. Snart toner lyset frem over hele scenen og afslører et kæmpe kor, der alle stemmer i …

Faktisk tager denne historie sin begyndelse tilbage i september i en anden kommune. 21. september besluttede lærerne på Øregård Gymnasium i Hellerup nemlig at holde en begravelsesceremoni over den gode undervisning, som de mener, er dræbt af det såkaldte omprioriteringsbidrag, og af regeringens finanslovsudspil, som lægger op til at fortsætte nedskæringerne på to procent om året frem mod 2021.

Sankt Annæs sjælemesse

På Sankt Annæ Gymnasium i Valby bakkede lærere, elever og ledelse torsdag op om begravelsesaktionen på deres egen måde, siger elevrådsrepræsentant Eskil Nordahl Fundal:

»Vi opfører et requiem, som er en sjælemesse, hvor den gode undervisning, altså den afdødes sjæl, følges til dødsriget. Det gør vi ved at opføre Lacrimosa-satsen, som er første del af Mozarts Requiem, dog med en ny tekst, der er skrevet af en dansklærer på skolen. Musikken er også arrangeret af lærerne. Den bliver så spillet af skolens eget symfoniorkester, mens alle skolens elever samt lærere og ledelse synger kor,« forklarer han.

Signe Westergaard Lund er dansk- og billedkunstlærer på Sankt Annæ Gymnasium, og det er hende, der står bag omskrivningen af Lacrimosa-satsen fra Mozarts Requiem:

»Begravelsen af den gode undervisning var en aktion, jeg tænker, vi alle bør deltage i, fordi det gælder på landsplan, at vi har nået bristepunktet. Vi kan simpelthen ikke forsvare kvaliteten i undervisningen længere. I Sankt Annæs dødsmesse synger vi også, at vi håber på, at den gode dannelse vil rejse sig fra asken igen. Det er dermed et opråb til politikerne, regeringen og den brede befolkning om, at der skal noget hjælp til nu. Vi beder om at blive hørt,« forklarer Signe Westergaard Lund.

Artiklen fortsætter under billederne …
[new_royalslider id=”82″]

Relationerne svækkes

Torsdag var også dagen, hvor uddannelsesinstitutioner og organisationer landet over samledes i demonstrationer for at vise deres utilfredshed med besparelserne på uddannelsesområdet. Besparelser, der blandt andet vil koste det gode forhold mellem elever og lærere, fortæller samfundsfags- og idrætslærer på Sankt Annæ Gymnasium, Thomas Øe Svendsen:

»Noget af det vigtige i undervisningen er forholdet mellem lærere og elever. Det er virkelig noget af det, der virker, og det ved politikerne også godt. Med de her besparelser, hvis de bliver fuldt udrullet, vil vi her på skolen miste 28.000 lærertimer fordelt på det samme elevantal, og på landsplan er det fire millioner lærertimer, man mister ved besparelserne. Det vil komme til at koste på den tid, vi har med eleverne, så det er nok den tid, vi siger farvel til i dag,« sagde gymnasielæreren kort inden, dødsmessen blev udsunget.


Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Boldklubben Frem fandt aldrig nøglen i nøglekamp

Familierådgiver går på pension