FB og CBS Sport kæmpede lørdag om herredømmet - eller rettere kvindedømmet - på Frederiksberg. Foto: Klaus Sletting
in ,

Højdramatisk derby

KVINDESERIE ØST. En brækket hånd, en brækket fod og en kamp afblæst før tid. Det var nogle af ingredienserne, da FB og CBS lørdag bragede sammen.

Af Bo Børresen

bob@minby.dk

FODBOLD: En vedvarende regn, der ubønhørligt piskede ned over Frederiksberg Stadion var snart sagt det mindst dramatiske, da FB og CBS Sport lørdag kæmpede om herredømmet – eller rettere kvindedømmet – på Frederiksberg.

For første gang er FB’s position som Frederiksbergs førende kvindefodboldklub således truet, eftersom CBS Sport har spillet sig op i landets tredjebedste række, hvor også FB huserer efter sidste sæsons nedrykning.

Faktisk havde CBS’erne en lille ovehånd, da de lå to point foran FB, inden lørdagens kamp, der skulle gå over i den lokale kvindefodbolds historie som en af de mest dramatiske.

Uheldig målscorer

Bortset fra regnen begyndte det ellers ganske stilfærdigt med en del spil på banens midte. CBS’ Margrét Sveinsdóttir fik kampens første åbne målchance, da hun på glimrende vis blev spillet fri af Laura Lind Vestrup, men Sveinsdóttir gav lobbet over FB’s keeper for meget, og bolden prellede af på oversiden af overliggeren.

Efter et kvarters spil var det i stedet de gul/sort stribede fra FB, der kom i front: Sara Groth afsluttede fra distancen og sendte bolden i en bue over Cecilie Bøttger i CBS-målet.

32 minutter inde i kampen opstod så den første dramatik, da en medspiller var uheldig at sparke bolden op på Sara Groths hånd. 1-0 målscoreren måtte lade sig udskifte med store smerter i en hånd, der viste sig brækket to steder.

Bortset fra et nærgående FB-forsøg fire minutter før pausen, så stod der CBS på det meste. Det blev dog kun til optræk til CBS-chancer, der havde det svært på den sidste tredjedel af banen. FB kunne derfor gå til pause foran med 1-0.

Uhyggeligt skrig

2. halvleg var blot to minutter gammel, da FB var tæt på 2-0, men CBS-keeper Cecilie Bøttger fik viftet det nærgående forsøg over mål.

Efter præcis en times spil blev det i stedet 1-1: Lisa Vork Borchert sendte et hjørnespark i højre side tæt ind under mål, hvor FB’s keeper slog et stort hul i luften, hvorefter Margrét Sveinsdóttir kunne heade bolden i nettet.

Kampen fortsatte med CBS i et lille spilovertag, uden at der blev skabt det store. I det 78. minut pressede FB kortvarigt på i den anden ende. I sin iver efter at erobre bolden gik FB’s Sarah Lykkemark Mathiasen hårdt ind i en tackling og ramte CBS-midterforsvarer Katrine Bentsen uheldigt på anklen, hvilket fik Bentsen til at stikke i et skrig af den slags, hvor man ikke er i tvivl om, at noget er helt galt.

Katrine Bentsens fod strittede i den forkerte retning, og med- og modspillere ilede til. En ambulance blev tilkaldt, og da Bentsen ikke var i en tilstand, hvor man kunne flytte på hende, måtte kampen midlertidigt afbrydes.

Uheldige Katrine Bentsen køres væk med, hvad der viste sig at være en brækket ankel. Foto: Klaus Sletting

Projektørlys forbudt

Da ambulancen omsider ankom, havde tusmørket så småt fået fat i himlen over Frederiksberg Idrætspark.

Stadionprojetørerne var påkrævet, men da de lokale regler – af hensyn til beboerne i området – forbyder projektørlys efter klokken 18 i weekenden, så dommer Tonni Ristorp ingen anden mulighed end at fløjte kampen af præcis 32 minutter efter, det grimme uheld indtraf.

Hvorvidt at stillingen 1-1 omskrives til kampens resultat, eller om kampen skal spilles helt om, er noget DBU Sjælland afgør inden for de nærmeste dage. En tredje og sidste mulighed er at afvikle de resterende 12 minutter. Det er dog mindre sandsynligt.

Stakkels Katrine Bentsen kan nu se frem til minimum én operation, da det blev konstateret, at hendes ankel brækkede ved det uheldige sammenstød i den dramatiske kamp.


Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Priser til sårbare og spejderleder

Forældre i oprør over pladsmangel