Foto: Michael Paldan
in

Fra design til børn og sundhed

Indvielse. I mandags blev Skolen På Strandboulevarden officielt indviet med borgmestertaler. Der er dog forsat et hængeparti med idrætshallen.

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

Skole: Tidligere var det Danmarks Designskole som benyttede lokalerne, men nu er de overtaget af Skolen på Strandboulevarden, og lokalerne er bygget om, så de rummer både basis- og faglokaler, som imødekommer krav til moderne undervisningsformer.

Endnu tidligere var det kræfthospitalet Finnsen, som lå i lokalerne, og naboen er Kræftens Bekæmpelse.

Skolen på Strandboulevarden er en ny skole med plads til to spor.

Lige nu er der elever på klassetrin fra 0. – 4. klasse samt to modtagerklasser og specialskolen Hafnia.

Skole med sundhedsprofil

Udover skole bliver der også bygget en idrætshal på grunden, hvilken både skal anvendes af skolen og lokale sportsforeninger. Idrætshallen skal efter planen være færdig i slutningen af 2017.

Skolen vil have en markant sundhedsprofil, noget der har været dialog med Kræftens Bekæmpelse.

På skolen er der nemlig en overordnet ambition om, at sundhed skal integreres som en naturlig del af medarbejdere og elevers hverdag. Derfor er muligheden for fysisk aktivitet prioriteret højt i projektet.

Både de indvendige og udvendige omgivelser og indretning skal appellere til aktivitet og bevægelse.

»En indvielse af en ny skolebygning er en festdag. Vores folkeskoler i København bliver hele tiden udviklet og forbedret, og jeg er stolt over, at vi med Skolen på Strandboulevarden får en folkeskole, hvor trivsel og læring tænkes sammen med fysisk aktivitet og gode omgivelser til leg og bevægelse,« siger overborgmester Frank Jensen (S).

Allerslev ærgrer sig

Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev udtaler:

»Skolen på Strandboulevarden giver skolebørnene de bedste rammer til at lege og lære i mange år frem. I byggeriet har der både været fokus på, at skabe rum til faglig fordybelse og rammer, der kan understøtte en aktiv skoledag. Jeg er sikker på, at idrætshallen bliver til gavn og glæde for både skolens elever, lokale sportsforeninger og beboere i området, når den er færdig.«

Pia Allerslev ærgrer sig i øvrigt over, at hun ikke når at indvie idrætshallen, som har været præget af mange forsinkelser.

Hun stopper nemlig som borgmester til nytår.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

HB er på vej til tops

Grønnere boulevard på vej