Området ved Roskildevej får nu et grønt løft med buske
in

Forsømt område ved Damhussøen får et løft

MERE GRØNT. Der er sat 260.000 kr. af til at gøre området ved Roskildevej og Damhuskroen til et mere attraktivt område.

Af Jan Diament

jan@minby.dk

REKREATIVT: Det forsømte område ved på Roskildevej og Damhuskroen får nu et tiltrængt løft. I dag er området fyldt med fuglelort og ikke specielt attraktivt at slå sig ned på.

»Men nu får området et løft,« oplyser Jakob Hougaard, (S), som er valgt i Vanløse og ordfører i Teknik- og Miljøudvalget

»Mange Vanløse-borgere elsker at gå tur rundt om søen og engen om søndagen. men der er dog særligt ét sted, som virker forsømt, og det er hjørnet ved Damhuskroen i det sydvestlige hjørne. Det er der nu fundet penge til at rette op på,« fortæller Jakob Hougaard.

Nyt grønt rum

I Teknik- og Miljøudvalget har Socialdemokratiet sammen med et flertal stemt for et forslag om at give penge til et nyt grønt rum med støjlindrende og afskærmende beplantning.

»I dag er der et mindre græsareal, som primært bruges af svømmefugle. Der er helt åbent ud til Roskildevej og et busstoppested. Hvis der etableres en grøn afskærmning, kan der skabes et helt nyt byrum her,« siger Jakob Hougaard.

Kig til søen fastholdes

Han oplyser videre, at forslaget går ud på, at buske og træer plantes i tre felter, så kig til søen fastholdes for forbipasserende på Roskildevej.

Der kan for eksempel senere opsættes bænke med mulighed for ophold og udsyn til søen.

»Jeg forestiller mig, at der kommer et dejligt område, hvor man kan sætte sig ned og nyde udsigten mod Vanløse. Jeg tænker også, at det bliver et godt område til at betragte dyrelivet, især svanerne, som får mere ro til at yngle,« siger Jakob Hougaard.

Sat 260.000 kr. af

Borgerrepræsentationen har afsat 260.000 kr. i 2018 samt en driftsbevilling på 90.000 kr. årligt fra 2018 til og med 2020 samt 13.000 kr. årligt fra 2021 og frem til drift af det grønne område ved Damhussøen.


Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Byggeri af ungdomsboliger i gang

Indkøbsmekka åbner på torsdag