Nu åbner Vanløses nye center. På torsdag 12. oktober sker det med snoreklip og masser af aktiviteter både på dagen men også i mange dage fremover. Centret rummer 60 butikker
in

Indkøbsmekka åbner på torsdag

KRONEN. På torsdag åbner det længe ventede center, Kronen, med 24.000 kvadratmeter og 60 butikker, cafeer osv. af enhver art. Det åbnes med en masse aktiviteter. Til december flytter de første ind i boligerne.

Af Jan Diament

jan@minby.dk

SHOPPING: Vejen har været lang, men nu sker det: Det nye center i Vanløse, Kronen, med cirka 60 butikker og restauranter åbner på torsdag 12. oktober.

»Vi har hele tiden tænkt Kronen som et bykvarter, en integreret del af Vanløse – fordi der både manglede boliger og butikker,« fortæller Allan Plambæk Madsen fra Solstra, der har stået bag udviklingen af det nye bykvarter.

’Mød dine venner’

Release party, fashion guide, fall for you, goodie days. Mode- og shopping-branchen er glad for engelsk.

Men i Kronen Vanløse vil de prøve at skrive og tale dansk. De første annoncer med ’Mød dine naboer’, ’Mød dine venner’ og ’Et nyt sted i Vanløse’ er begyndt at dukke op i nærområdet.

Et hurtigt kig på markedsføringen af modetøj og shoppingcentre afslører, at hvis man vil gøre en forskel, er det en fordel at skrive på dansk.

Men det er ikke så nemt, fordi vi bruger flere og flere engelske ord til hverdag. Ordet shopping sniger sig ind i det danske sprog i begyndelsen af 1990’erne og bliver for alvor optaget i sproget i begyndelsen af 00’erne.

»Så i Kronen Vanløse kan man sagtens shoppe. Jeg kan ikke love ,at alt bliver på dansk – og kunderne er også velkommen, selvom de taler engelsk, svensk, swahili eller noget helt andet. Men jeg lover, at vi prøver så godt vi kan, at bruge danske ord i vores markedsføring,« understreger Allan Plambæk Madsen.

Grundige analyser bag

»Vi havde en lang proces for navnet – for alt i Vanløse hedder Vanløse xxx. Vi kunne jo ikke kalde det Vanløse Centret, der ligger på Vanløse Torv, lige ved Vanløse S-tog. Ordet og navnet Kronen kan symbolisere samling, men også en trækrone i det meget grønne Vanløse. Derfor er vores logo også et stiliseret træ,« fortæller Allan Plambæk.

Reaktionerne på Facebook var også positive.

»Folk skulle lige tygge lidt på det, men allerede inden vi åbner, er ’Kronen’ blevet en del af det daglige sprogbrug,« siger han.

Inden byggeriet af Kronen gik i gang, viste en demografisk analyse af Vanløse, at bydelen er lige så speciel som danske provinsbyer. Forskellen er, at der er 20 minutter på cykel ind til Rådhuspladsen og fem minutter til grønne områder.

»Vanløse har en stærk selvforståelse, og en engageret og meget forskellig befolkning, der elsker Vanløse. Derfor skal vi også afspejle det,« understreger Allan Plambæk.

Det grønne og nærheden til byen er lige præcis det, som den yngre, veluddannede del af Københavnerne elsker, når de flytter fra lejligheder i byen og ’til forstæderne’.

»For selvom Vanløse ikke er ’city’, så er det stadig København. Derfor ligner befolkningssammensætningen det, vi finder på Østerbro, Vesterbro og Indre By. Transportmulighederne er fantastiske – ind til byen eller ud af byen. Cykel, Metro, bus eller motorvej er lige om hjørnet,« fortsætter han.

»Så når hipsterne går hen og bliver parcelhusejere i Vanløse, er det stadig cool, for Vanløse har sin egen demokratiske historie, der passer godt ind i den københavner-vibe’, der efterhånden er verdensberømt. Kodeordene er design, sundhed, demokrati, forskellighed og rummelighed,« siger Allan Plambæk.


Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Forsømt område ved Damhussøen får et løft

Fund af ligdele svækker Madsens forklaring