Vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen
in

Fund af ligdele svækker Madsens forklaring

UBÅDSSAG. Politiet fandt i fredags den afdøde svenske journalist Kim Walls hoved, der ikke har læsioner efter et hårdt slag. Fundet svækker Peter Madsens forklaring om, at Kim Wall døde af at få en 70 kg tung ubådsluge i hovedet.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

KØBENHAVN: Københavns Politi fandt i fredags med assistance fra Søværnets Minørtjeneste og Århus Universitets havmiljøskib den afdøde svenske journalist Kim Walls hoved og ben og desuden hendes tøj og en kniv i vandet i nærheden af Avedøre Holme.

Kropsdele, tøj og kniv lå i poser sammen med blylodder og metalstykker. En obduktion natten til lørdag viste, at der ikke var tegn på kraniebrud eller stump vold mod kraniekassen, fortalte vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen ved en pressebriefing på Politigården lørdag formiddag.

Resultatet af obduktionen harmonerer dårligt med ubådskaptajn Peter Madsens forklaring om, at Kim Wall døde, efter at have fået ubådens 70 kg tunge låge i hovedet.

»Jeg vil ikke spekulere i, hvad der kan være sket eller ikke sket.

Jeg kan objektivt forholde mig til, at der ikke er fraktur på kraniet eller tegn på anden stump vold mod kraniekassen. Umiddelbart har det ikke gjort vores sag dårligere,« sagde Jens Møller Jensen.

Han forklarede videre, at ubåden Nautilus, hvor Kim Wall var passagerer hos ubådskaptajn Peter Madsen, var neddykket 12. august fra klokken 04.40-08.25.

Herefter kom den op og drev og sejlede indtil 09.05, og det er strækningen, der blev tilbagelagt på de cirka 40 minutter, politiet har interesseret sig for.

»Hypotesen har jo gået på, at Kim var blevet parteret i de knap fire timer, hvor ubåden har været neddykket,« sagde vicepolitiinspektøren.

Ændrede forklaringer

Der er ikke fastlagt en dødsårsag, men retsmedicinerne arbejder videre på, om der på halsregionen kan findes noget, der kan have været medvirkende dødsårsag.

Politiet forbereder nu en ny afhøring af Peter Madsen, efter han med sin forsvarer har sat sig ind i politiets nye materiale.

Peter Madsen har tidligere skiftet forklaring om, hvad der skete på ubåden 11.-12. august.

Først påstod han at have sat Kim Wall i land på Refshaleøen 11. august om aftenen. Siden erkendte han, at hun var død ombord, men ved et uheld, hvorefter han ’begravede hende i havet’, som han beskrev det.

Han har også tidligere påstået, at ubåden Nautilus sank grundet en fejl på ballasttanken, men undersøgelser viste, at ubåden blev sænket med vilje af Peter Madsen.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Indkøbsmekka åbner på torsdag

||

Skolebørn på tæerne