ARKIVFOTO: MICHAEL PALDAN
in

Nyt byggefelt afklares først efter valget

FÆLLEDBYGGERI. Konservative stemte som de eneste for at få afklaret hurtigt, om arealet på fælleden hvor der er planlagt campingplads, kan bruges som nyt byggefelt for Ørestad Fælled Kvarter.

Af HANNE BJØRTON

hab@minby.dk

KØBENHAVN: Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation godkendte i torsdags Socialdemokratiets forslag om at få undersøgt, om arealet på Amager Fælled ved Vejlands Allé og Artillerivej, der ellers er udlagt til campingplads, i stedet kan benyttes til boligbyggeriet Ørestad Fælled Kvarter.

Det skal også undersøges, om der er potentielle byggemuligheder på andre arealer ejet af Københavns Kommune eller By & Havn, som ikke i forvejen er øremærket til byggeformål i By & Havns langtidsbudget.

Undersøgelsens resultat skal foreligge i starten af 2018.

Konservativt Folkeparti var alene om at støtte sit eget modforslag om at få sagen afklaret og offentliggjort senest 7. november, i god tid før kommunalvalget 21. november.

Tager tid at undersøge

Lars Weiss (S) sagde i torsdags på politiken.dk, at der ikke kommer noget godt ud af at tvinge en beslutning igennem med kun halvdelen af oplysningerne gravet frem.

»Det tager tid at undersøge, om det overhovedet giver mening at bygge på campingpladsen. På gamle lossepladser kan der ligge rigtig ubehagelige overraskelser miljømæssigt, som skal håndteres, og det kræver boringer efter jordprøver flere forskellige steder at kortlægge det,« sagde Lars Weiss til politiken.dk.

Konservatives gruppeleder, Jakob Næsager, er ikke overraskende uenig.

»Der skal være åbenhed, så københavnerne kan træffe deres valg på et oplyst grundlag. Og så er der et praktisk element – jordbundsundersøgelsen må nødvendigvis ske, inden frosten går i jorden, så det giver ingen mening at vente til foråret. Desværre kommer resultatet af undersøgelsen nu først efter valget, så partierne kan »putte« med deres holdning,« siger Jakob Næsager.

Men er der ikke en risiko for, at det netop bliver uoplyst, hvis man ikke kan nå at undersøge sagen grundigt nok?

»Det er jo ikke raketvidenskab, man har gjort det ved Bella Sky, man har gjort det på Islands Brygge – hvis man er villig til at betale, kan man få Cowi eller andre til at lave undersøgelsen. Og der er fire uger til det – det er jo ikke noget, man ikke har prøvet før,« siger Jakob Næsager.

Kindberg en enlig svale

I sidste uges udgave af Amager Bladet gav en anden konservativ kandidat til Borgerrepræsentationen, Jens Kindberg, i en annonce udtryk for, at der med hans mandat i Borgerrepræsentationen i hele næste valgperiode ikke bliver »rørt et græsstrå på fælleden, Strand-engen, Naturparken eller andre grønne områder, der støder op til. Alle fredninger bevares, og intet byggeri iværksættes på fredet område,« skrev Kindberg i annoncen.

Er der rygdækning for den holdning hos Konservative?

»Jeg har drøftet det med både folketingsgruppen og BR-gruppen, og vi er enige om at undersøge campingpladsen, og det er fordi, vi ønsker at gøre brug af det areal,« siger Jakob Næsager.

Så Jens Kindbergs holdning om at holde Amager Fælled helt fri for byggeri er en enlig svale?

»Ja. Der er rygdækning i folketingsgruppen og BR-gruppen for, at der kan bygges på campingpladsarealet,« siger Jakob Næsager.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

||

Skolebørn på tæerne

Kælderbiograf åbner med revolution