in

Bliv klogere på den grønne biospand

SORTERING. Biospanden er kommet til Valby, og lørdag er lokaludvalgets miljøgruppe i Folehaven for fortælle mere.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

BIOAFFALD: I sidste uge var det blevet Valbys tur til at modtage den lille grønne affaldsspand fra Teknik- og Miljøforvaltningen. Det er hermed blevet tid til, at Valby skal sortere køkkenaffaldet, og hvordan er det så lige, man gør det mest praktisk?

Skal chipsposen med indvendig foliebelægning i plastic eller restaffald? Hvor rent skal syltetøjsglasset være, før man lægger det i glascontaineren? Og hvad gør man med flamingobakken, man købte æbler i?

Sådan bruges en biospand

Det kan du blive klogere på, når miljøgruppen under Valby Lokaludvalg i løbet af efteråret sætter fokus på affaldssortering med en række begivenheder ved bydelens supermarkeder. Første gang bliver på lørdag 7. oktober fra klokken 12.00-14.00, hvor man kan møde miljøgruppen på butikstorvet i Folehaven.

Her vil fokus ikke så overraskende være på, hvordan man skal benytte den nye grønne affaldsspand til bioaffald.

Miljøgruppen låner en indkøbsvogn fuld af butikkens dagligvarer, og taler med borgerne om, hvordan de skal håndteres efter brug. De byder på varm kakao, økologisk kage og frugt til børn og voksne, der både kan få konkrete råd og deltage i en affaldssorteringsquiz.

Miljøgruppen bliver suppleret af eksperter i biooaffaldssortering fra Københavns Kommune. De fortæller nærmere om, hvad du skal gøre med den grønne sorteringsspand, som kommunen har uddelt til alle husstande.


Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Nu skulle den altså være god nok

Vil din øjesten være besøgsbaby?