Det er råt for usødet på Rockstationen med fire koncerter hen over efteråret. Grusom (billedet)indleder Rockstationen lørdag 7. oktober. Pressefoto
in ,

Kulturstationen åbner op for »Rockstationen«

UNDERGRUNDEN KOMMER. Hen over efteråret præsenterer Kulturstationen en række bands fra den danske rockundergrund.

Af Jan Diament

jan@minby.dk

KONCERTER: Hen over efteråret præsenterer Kulturstationen en række bands fra den danske rockundergrund.

»Det sker når vi åbner op for en helt ny klub RockStationen. Intet mindre end 9 bands gæster hen over 4 koncerter Kulturstationen, genrerne spænder fra heavy, hard rock, post rock til psych rock og punk,« fortæller kulturkonsulent Jeppe Greve, Kulturstationen.

Første koncert er lørdag 7. oktober, hvor den står på det anmelderroste og prisvindende band »Grusom«.

Det er upoleret og ærligt

Grusom har på kort tid gjort sig bemærket i både ind- og udland gennem deres opsigtsvækkende – selvgjorte demo, prisvindende debutplade og adskillige, medrivende koncerter i 2015 og ’16.

»Med mørk lyrik, skaber Grusom et lydunivers, hvor livet og døden udforskes igennem dystre fortællinger. Og med afsæt i de dystre dele af psych og heavyrocken, møder Grusom upoleret, og ærligt deres publikum med et åbent hjerte,« fortæller han.

Support denne aften står det Københavnske band Gravedog for. Gravedog er et 70’er rock ’N’ roll band med snuden dybt begravet i det frie sind og vejen mod universets uendelige antal af stjerner.

Torsdag 2. november gæster de to punkbands Molly og Big Mess Vanløse.

»Molly er et af de bands, der ganske ubemærket kravler ind i hjertet på de gamle rock/punk/alternative fans – ret meget uden man egentlig er klar over det. Pludselig sidder der en sang fast og så skal den bare lyttes igennem – hurtigt efterfulgt af hele albummet Peach Melba,« fortæller jeppe Greve.

Denne aften spiller også det albumaktuelle punkrockband Big Mess. Big Mess har deres rødder i hovedstadens DIY- og punkmiljøer. Bandet udsendte i 2016 debutalbummet ’You Know I Care’, som punks byen over fandt sig selv synge med på. Det er svært at lade være – musikken er melodiøs, umiddelbar og personlig.

Det bliver meget højt

Lørdag 25. november bliver det højt. Meget højt. Tre lokale københavnerbands gæster scenen, under genren post rock.

»Late Night Venture kan vel bedst beskrives som en kosmisk rejse gennem tid og rum. Den københavnske kvintet har efterhånden tre albums bag sig og tager med deres nye album “Tychonians” et skridt videre i udforskningen af deres personlige og unikke fortolkning af moderne post- og space-rock,« fortæller Jeppe Greve.

The Foreign Resort spiller eksplosiv post-punk blandet med dyster new-wave. Bandet har de seneste år spillet mere end 400 koncerter på spillesteder og til festivaler i Europa og Nordamerika. De har turneret med bands som The Raveonettes og A Place To Bury Strangers, og trioen har fået stor ros for deres energiske og medrivende liveshow.

Sidste band denne aften er ingen ringere end A Horrible Death To A Horrible Man. Den er tung Post-Rock, der tager udgangspunkt i tunge riffs og blander det op med elementer fra Noiserock og Grunge, samt et mørk og personligt tekstunivers.

Dansksproget syrerock

Lørdag 9. december rammer de to dansksprogede syrerockorkestre Elevatorfører og Vilde Græs Kulturstationen Vanløse med et veloplagt og flippet juleshow.

»Elevatorfører er på vej med en ny plade, der udgives i begyndelsen af 2018, så der bliver unik mulighed for at stifte bekendtskab med nye sange, samtidig med at numre fra de to roste 2016-plader Prøv lige at forestille dig det og Søvngænger bliver sparket ud over scenen med smittende energi. Superbandet »Vilde Græs« er sat i verden for at spille afslappet og jordnær, udknaldet og syret folk rock. Noget af det tætteste dansk rock kommer på sluttressernes amerikanske west coast-scene,« fortæller Jeppe Greve.

Med sine kompositioner og dansksprogede lyrik giver bandets forsanger og guitarist, Morten Aron Larsen, kendt fra Spids Nøgenhat, sine lyttere noget at fryde sig over. Vilde græs har det ene ben solidt placeret i en høstak på bøhlandet og det andet ben i storbyens sodbelagte slam. Køb billet til alle fire koncerter for kun 150 kr.


Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Sid ved bordet eller kom på menuen

Vejarbejde lakker mod enden