|
Borgmester Eik Dahl Bidstrup. Arkivfoto: Michael Paldan|Svend Mathiasen (Liste T). Arkivfoto: Michael Paldan
in

Borgmester politianmelder byrådsmedlem

Politikere i clinch. Borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) har politianmeldt Svend Mathiasen (T) for vold efter en episode på rådhuset i torsdags. Mathiasen vil derimod politianmelde Bidstrup for falsk anklage.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

DRAGØR: En episode umiddelbart efter økonomiudvalgsmødet i Dragør i torsdags har fået borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) til at melde Svend Mathiasen (Liste T) til politiet for vold.

Efter det korte møde, der kun bestod af andenbehandlingen af kommunens budget, opsøgte Svend Mathiasen på vej ud af salen borgmesteren for at konfrontere ham med en ifølge Mathiasen fejlagtig udlægning af, om ældreområdet får tilført penge i budgettet.

»Verbal og fysisk vold«

Borgmesteren kalder det et verbalt og fysisk overfald. Han har i lørdags konkretiseret det for Altinget.dk og kaldt det et slag på skulderen, hvorefter han blev presset ned i stolen.

»Så overvejer jeg, hvilke konsekvenser det skal have. Jeg føler, jeg er nødt til at sætte foden ned for at vise, at det ikke er okay med sådan en opførsel,« siger Eik Dahl Bidstrup til Amager Bladet.

Efter mødet tog han på skadestuen og derefter på politistationen for at melde Svend Mathiasen for vold.

»Ud over den ubehagelige oplevelse og forskrækkelsen har jeg ikke lidt fysisk overlast,« siger borgmesteren, der til andre medier har forklaret turen på skadestuen med, at det er standard, hvis man vil anmelde nogen for vold.

»Prik på skulderen«

Svend Mathiasen fortæller, at han på vej ud af salen prikker Eik Dahl Bidstrup på skulderen.

»Han sidder halvt med ryggen til og taler med kommunaldirektøren. Jeg siger: »Eik, hvorfor lyver du om, at der er tilført ældreområdet penge. Jeg skal nok fortælle lokalmedierne om, hvordan det virkelig hænger sammen.« Så ryger han op af stolen og siger, at du skal ikke komme og true mig, eller noget i den stil. Så rejser kommunaldirektøren sig og siger, at mødet er forbi og vi skal holde op med at diskutere,« siger han.

Svend Mathiasen (Liste T). Arkivfoto: Michael Paldan

Svend Mathiasen afviser, at han skulle have slået eller holdt borgmesteren nede.

»Det er helt horribelt og fri fantasi. Jeg indrømmer, at jeg var vred på det tidspunkt, men jeg har ikke lagt hånd på ham, og det har intet på sig, at jeg har presset ham ned i stolen. Det er en ren politisk chikanesag,« siger Svend Mathiasen, der har besluttet at politianmelde borgmesteren for falsk anklage.

Eik Dahl Bidstrup afviser, at der er noget politisk i sagen.

»Der er nogle, som gerne vil gøre det til noget politisk mellem Venstre og Liste T, men i mine øjne er episoden foregået uden for det politiske rum, og jeg bærer ikke nag til Liste T,« siger Eik Dahl Bidstrup.

Snarlig første afhøring

Københavns Politi bekræfter, at de har modtaget anmeldelsen fra Eik Dahl Bidstrup og forklarer proceduren.

»Vi tager en snak med anmelderen, med vidner og den der er anklaget, det er måden, alle voldssager håndteres på,« fortæller vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard fra Københavns Politis kommunikationsafdeling.

Han tør ikke sige, hvad tidshorisonten er for behandlingen af sagen.

»Nu har der jo lige stået i pressen, at vi har 500 voldssager, der ligger og venter på behandling. Henset til skaden i denne sag, har den ikke høj prioritet, men sagen har stor offentlig interesse, og det trækker i en anden retning. Jeg kan kun sige, at inden for de næste par dage går vi i gang med den første afhøring,« siger vicepolitiinspektøren.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

|

Tilbageblik på 70’ernes Kofoeds Skole

Digelag beder kommunen overtage dige ved Dragør Nordstrand