»At spille teater gør mig glad
in ,

Forældreløs og fræk

Eventyrteatret har premiere på familieforestillingen ‘Kongen og Tiggertøsen’ 7. oktober. Det er første gang, at 11-årige Freja Larsen har så stor en rolle.

 

Af Nanna Boye.

nanna@lokalavisen-frb.dk.

Det er tredje år i træk, at 11-årige Freja Larsen er med i en af Eventyrteatrets opsætninger. De tidligere år har hun været en del af ensemblet, men i år spiller hun en større rolle som Dorithe, et barn fra Tugt- og Børnehuset.

‘Kongen og Tiggertøsen’ er en familiemusical, der forgår i Christian IV’s København og opføres i Glassalen i Tivoli.

Lokalavisen møder Freja i hjemmet på Nordre Fasanvej, hvor hun bor med sine forældre, lillesøster Julia og katten Ella.

»Det er en lidt svær rolle, for Dorithe har nogle gange humørsvingninger og temperament. Hun er lidt fræk, men har også en svær barndom. Det er også en sjov rolle, og jeg kan replikkerne og sangene. Jeg har øvet herhjemme, og så hjælper instruktøren Bo (Bo Skødebjerg, red.) os også meget på teatret.

Når jeg står på scenen, har jeg lært at spille en anden person, end jeg er normalt,« siger Freja og fortsætter:

»Tidligere gik jeg til spejder, men det har jeg ikke tid til mere. Nu er det kun teater jeg går til, og det er det bedste jeg har gjort.

Lige nu prøver vi meget, men i pauserne spiller vi kort, spiser kage og drikker te med honning. Jeg har også fået mange nye venner på teatret.

Jeg vil gerne fortsætte i Eventyrteatret, så længe jeg kan. Der er også et godt sammenhold på teatret og vi lærer meget.

Det er første gang, jeg skal synge solo,« fortæller Freja, der glæder sig til prøverne går i gang i Glassalen i Tivoli.

Sang dagen lang

»Jeg elsker at synge, jeg vil helst synge hele dagen. Jeg synger mest pop, men er også begyndt at prøve operalyde.

Nogle gange siger min mor, at ‘jeg lige skal skrue lidt ned for lyden’.

Der er ingen i min familie, der er skuespillere, men min mor kan godt lide at synge. Når min far synger, lyder det mest som en bjørn der brummer.«

Freja går i 5.D på Skolen på Nyelandsvej. Her er hendes yndlingsfag dansk, matematik og fransk.

Historisk viden

»Jeg taler ikke så meget om Eventyrteatret i skolen, men mine klassekammerater ved godt, at jeg spiller med, for jeg får også fri fra skole en hel uge.

Det er lidt hårdt at prøve meget og lave lektier, men jeg vil hellere spille teater, end i klub. Jeg kan godt lide, at det er et historisk stykke, hvor der også er viden og fakta. Det er spændende og jeg lærer også noget om Christian IV, og hvilke bygninger han har bygget.

Nogle kendte jeg i forvejen, men jeg vidste ikke at han oprettede Tugt- og Børnehuset. Jeg vidste heller ikke, hvad det var før forestillingen.

Jeg har også været på skolebiblioteket og læst lidt om Christian IV, så jeg lærer også noget af at spille teater,« fastslår Freja og siger, at stykket er godt skrevet af Gunvor (manuskriptforfatter Gunvor Reynberg, red.).

Ingen premierenerver

Premierenerver det har Freja ikke, men hun er efterhånden også en erfaren pige. Ud over Eventyrteatret har hun også speaket i tv-udsendelsen Ramasjang, Ultra og Børne MGP.

»Jeg kan godt lide at optræde. Det første år var jeg nervøs, men i Eventyrteatret løfter vi i flok. De store hjælper de små, og alle hjælper hinanden. I år er jeg måske lidt nervøs til forpremieren, for her spiller vi for cancerramte børn. Det er en meget speciel forestilling, for dem vil vi gerne glæde ekstra meget med stykket,« fortæller Freja, der også er udtaget til Eventyrteatrets juleforestilling ’Julehjerte’, så det bliver et travlt efterår og jul for Freja.

‘Kongen og Tiggertøsen’ har premiere 7. oktober i Glassalen, Tivoli.

 

 

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Afslag i fredningssag

Lysfestival i Søndermarken