Gennem brillerne går børnene gennem et landskab med en bro
in ,

Som at træde ind i en helt anden verden

Teater i tiden. Publikum kan ved siden af forestillingen Vildheks på Østre Gasværk Teater selv opleve at træde ind i forestillingens univers og gå på græs, grus og bro og møde en heks undervejs gennem særlige briller.

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

Teknologisk: »Det er som at være et helt andet sted, det er virkelig megafedt, kreativt og spændende,« lyder det fra Ferdinand, som går i sjette klasse på Østerbro Lille Skole.

Han er en af de børn, som får lov til at prøve et nyt virtual reality-univers på Østre gasværk Teater i forbindelse med forestillingen Vildheks, som har premiere torsdag 14. september.

Han og andre Østerbro-elever var i sidste uge i teatret og se forpremiere på stykket.

Når Vildheks præsenteres fra denne uge, kan publikum købe sig til en ekstra oplevelse i virtual Reality-universet.

Hermed bliver teatret det første i Danmark, der bruger den nye teknologi i stor skala.

Pia Jette Hansen er netop trådt tilbage som direktør for teatret, men fortsætter sin daglige gang på stedet frem til nytår. Vildheks er således den sidste forestilling, som hun står bag.

Siden hun tiltrådte for syv år siden, har hun lagt vægt på, at teatret skal spille med på tidens udvikling og møde børn og unge, hvor de er i dag.

»Vi ved, at vi arbejder op mod et underholdningsudbud, der totalt har ændret børn, unge og voksnes adfærd. Det stiller teatret i en position, hvor vi kan gøre, som vi plejer, eller vi kan række ud mod de teknologiske virkemidler, der kan sikre helt ekstraordinære oplevelser bygget på gode fortællinger. Oplevelser man ikke kan få foran en skærm i hjemmet. Vi mener, at vi med virtual reality har fået foræret en teknologi, som i den grad egner sig til at blive iscenesat på et teater,« siger hun.

Vildheks er som Skammerens Datter, som Østre Gasværk tidligere har opført, baseret på en bog af forfatteren Lene Kaaberbøll.

Og det tyder på endnu en succes. Ifølge teatret har Vildheks solgt flere billetter i forsalg end Cykelmyggen Egon og Skammerens Datter, der har været Østre Gasværk Teaters hidtil største børne- og ungdomssucceser.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Set fra 2100: Nordre Frihavnsgade – folkets gade

Kommunen bryder fredningen af Assistens Kirkegård