Det kristne budskab er ikke fremmed for sangeren og musikeren Simon Kvamm. Foto: Mette Johnsen
in ,

Stor musikpris uddeles torsdag

Menighedsrådsmedlem skriver. Ny musikpris i Folkekirkens regi på 100.000 kroner bliver uddelt i Luther Kirken torsdag 14. september

Af Ivan Rod

Journalist og medlem af menighedsrådet i Rosenvængets Sogn

Anerkendelse: Når Luther Kirken torsdag aften, den 14. september klokken 19, slår dørene op bliver det til et arrangement i to dele. Først en præsentation af de tre kendte sangskrivere, der denne aften skal modtage Folkekirkens Musikpris – en ny, stor pris i dansk rytmisk musik.

Siden en egentlig prisuddeling og en koncert med Kentaur – et nyt, dansk band, som musikmagasinet Gaffa har kaldt ”et ambitiøst og prægtigt dyr fra grænselandet mellem soul, folk og electronica”.

Kvamm, Sommer og ?

Navnene på de tre prismodtagere er offentliggjort:

Simon Kvamm modtager en pris for sangen Revner (fra albummet Vandmand), Peter Sommer en pris for sangen Skønne spildte kræfter (fra singlen af samme navn) og Hans Philip (Ukendt Kunstner) en pris for sangen Overleve (fra albummet Den anden side).

Hvem af de tre, der modtager hovedprisen på 100.000 kr. afsløres først torsdag aften. De to andre modtager hver en pris på 10.000 kr.

Hele projektet omkring musikprisen vækker opmærksomhed – både blandt sangskrivere og kirkefolk – fordi det, der med prisen påskønnes, er det filosofiske, det etiske og/eller det åndelige indhold i sangene. Et indhold som en jury har fundet er i samklang med det kristne budskab.

Undervisningsmateriale

De tre prismodtagere, tænkte ganske givet ikke på Folkekirken, da de skrev deres sange, men aftenens vært, Per Vibskov, vil alligevel afæske prismodtagerne nogle forklarende ord, når han på scenen interviewer dem om deres sangtekster.

Forklaringerne – og sangteksterne som sådan – vil efter prisoverrækkelsen blive anvendt i et nyt undervisningsmateriale, som projektgruppen bag prisen vil udgive.

Materialet vil blive stillet gratis til rådighed for præster, skolelærere og andre, som diskuterer filosofi, etik og kristendom med unge danskere. En del af materialet vil blive digitalt, og netop derfor bliver arrangementet torsdag aften også filmet.

Projektet som helhed er netop blevet indstillet til Kristeligt Dagblads Initiativpris 2017. Også derfor er menighedsrådet i Rosenvængets Sogn glad for at tage del i arrangementet.

Store spørgsmål i livet

Initiativtagernes idé med projektet udspringer af, at mange pop- og rock-sange sætter ord på de store spørgsmål i livet.

Spørgsmål, som er relevante for de fleste, og som giver livet og døden, troen og tvivlen og meningen med det hele et nutidigt udtryk.

»Derfor kan sangene også anvendes i kirkelig sammenhæng til både undervisning og forkyndelse, og som med- og modspil til de kristne budskaber,« siger ungdomspræst i Skanderborg Sogn, Peter Hansen Tast.

»Både unge, præster, lærere og ledere i kirkelige organisationer finder sange, der taler ind i det religiøse sprog. Og der er stor efterspørgsel efter nye sange, idéer og ikke mindst undervisnings- og forkyndelsesmateriale omkring sangene,« fortsætter han.

»Det er for at sætte fokus på disse nye sange med den brede appel, at vi har lavet et prisudvalg under SUK-Danmark (Samtaleforum for Unge og Kirke i Danmark) og nu – efter mere end et års arbejde med etablering af prisen – endelig kan glæde os over at uddele prisen.«

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Indvielse af orgel i kapellet

Legen på kajen