Badegæster har i et stykke tid ikke måtte gå i vandet ved Sandkaj. Foto: Michael Paldan
in

Kloakvand skyllet ud i ny badezone

Sandkaj: Siden midt i august har det ikke været muligt at bade i det nye havnebad Sandkaj i Nordhavn på grund af alt for beskidt vand.

I flere uger kunne var det uklart, hvorfor der var så mange bakterier i vandet.

Spildevand og regnvand

Nu har man i Københavns Kommune fundet ud af, at der ved en fejl er kommet kloakvand fra ny beboelse ud i vandet, hvor det er meningen, at folk skal bade.

»Der er kommet spildevand fra boliger ud i regnvandsbrønde, som er kommet ud i havnen,« siger Rikke Hvelplund, chef for Center for Miljøbeskyttelse i Københavns Kommune.

Ved opførslen af nogle af de nye boliger i Nordhavn harman simpelthen taget fejl af rørsystemerne, så kloakvand med blandt andet tid og lort fra toiletterne er ført til regnvandsbrønde i stedet for til rensningsanlægget.

Stadig beskidt vand

I sidste uge blev rørene ændret til den rette forbindelse, efter By & Havn havde undersøgt sagen, men selv derefter var vandet fortsat for beskidt.

»Der var fortsat forhøjede værdier i vandet. Vi går ud fra, at det ikke har været godt nok renset igennem,« fortæller Rikke Hvelplund, der oplyser, at vandtilførslen til havnen nu er renset igen.

Mandag blev der taget nye prøver, og torsdag vurderer kommunen, om det bliver muligt at bade igen.

»Vi tager ingen risiko. Folk kan jo blive syge af at bade i beskidt vand,« fastslår Rikke Hveplund.

Indvielsen af det nye havneområde er udskudt to gange. Først skulle det være åbnet 23. august og siden 27. august, men begge bange er det blevet udskudt på grund af badevandets kvalitet.

I løbet af sommeren var det dog taget i brug allerede – dog i begrænset omfang, sommeren 2017 appelerede jo ikke så meget til badning. thof

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

20 år og evig ung nabo

»Billetsælgeren« på anden sal