in ,

Louise til kamp mod gigt og sclerose

Landsindsamling: 10. september samler Gigtforeningen og Scleroseforeningen ind til forskning i gigt og sclerose – to forskellige sygdomme, som dog har en række fælles træk:

De er kroniske, ofte usynlige og medfører smerter, træthed og nedsat bevægelsesfrihed. Man kender ikke årsagerne til dem – og så er de præget af uforudsigelighed.

35-årige Louise Albertsen fra Østerbro er ambassadør for indsamlingen. Hun var bare 17 år og i fuld gang med livet, da gigten for alvor brød løs.

»Jeg havde op igennem min barndom haft nogle symptomer, men på en gymnasietur til Madrid hævede mine tæer pludselig op, og da jeg kom hjem, gik det stærkt. Også mine fingre hævede og gjorde ondt, og blodprøverne viste, at jeg havde svær gigt,« fortæller hun.

Louise Albertsen har prøvet et utal af behandlinger uden effekt, og hun har indset, at hun må finde andre måder at tackle smerterne og trætheden på.

»Det er lykkedes ganske godt, men det har krævet en målrettet indsats,« fastslår hun og tilføjer:

»Der er i de seneste 15-20 år sket store fremskridt inden for behandlingen af autoimmune gigtsygdomme som leddegigt og børnegigt. Jeg håber, forskerne en dag finder frem til en behandling, der også virker på mig – og de mange andre, som er i samme situation!«

Interesserede kan melde sig som indsamlere på hjemmesiden www.vistaaropforhinanden.dk. thof/ foto: Gigtforeningen

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

BUDGET 2018: LA forlader budgetforhandlinger

Brugte computere og iPhones er populære blandt danskerne