|
Ina
in

En kvart cykelsti på Raffinaderivej

TRAFIKSIKKERHED. Børnene fra Christianshavn og Holmen er blevet glemt, da Københavns Kommune besluttede at anlægge cykelsti til Sundby Boldklub på Raffinaderivej – den dækker nemlig kun en fjerdedel af vejen.

Af JACOB SCHNEIDER

jape@amagerbladet.dk

KLØVERMARKEN: Vi står på Raffinaderivej ud for Sundby Boldklub torsdag eftermiddag. Til den ene side glimter den nye asfalt og cykel-piktogrammerne, til den anden ligger en jordbunke og lidt affald.

Her står Ina og Kamille på 11 og 10 år sammen med Inas mor Lin Rosa Spaabæk. De er to af de mange piger, som elsker at gå til fodbold i klubben, som er særdeles succesfuld med specielt pigerne.

Normalt har de ikke lov til at cykle hjemme fra Christianshavn over Holmen til fodbold på Kløvermarken, for der er massiv trafik og mange lastbiler på vejen ud mod Refshalevej. De må trække eller køre på fortovet – som kun er på den ene side af vejen.

Nu er der så kommet en cykelsti ud til klubben, men ikke for dem: Københavns Kommune har nemlig kun bevilget penge til strækningen hen til Prags Boulevard, så cykelskiltet står her nærmest som en hån mod deres trafiksikkerhed.

Lastbiler og busser suser forbi, mens cyklister laver halsbrækkende manøvrer over vejen for at nå det nye stykke cykelsti.

Tung trafik

»Det er jo en virkelig farlig vej uden nogen for form for sikkerhed for de flere hundrede af børn og unge, som hver dag kører på den. Jeg fatter ikke, man har en ’børne’-institution uden at have bare et minimum af sikkerhed som fartsænkning, bump eller andet. Vejen er farlig, fordi den er lang og lige og der er lastbildepot på vejen. Den er ligesom uden for lands lov og ret – dejligt at gasse op for at komme hurtigt forbi.

Der opstår rigtigt mange farlige situationer. Det er ikke kun de lokale børn, som ikke skal køres over, en cykelsti

Foto: Michael Paldan.

kommer alle andre tilgode. Især nu, hvor der bliver endnu flere cyklister med den kommende TAP 1 (nyt spillested, red.),« siger Lin og fortsætter:

»Jeg ved jo godt, det er prioriteringer, men det er bare så brand-ærgerligt. Det virker så mærkeligt, at man ikke laver hele stykket, når man nu er i gang med maskiner og det hele. Og se, der er jo så meget plads derud af…«

Amager Øst Lokaludvalg har det resterende stykke cykelsti på deres top-fem over ønsker til projekter i bydelen, og i disse dage sidder politikerne på rådhuset og fordeler pengene til næste års budget. Nu håber de – og familierne på Christianshavn og Holmen – at de er villige til at løse problemet.

Lydhør borgmester

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Ø) fortæller til Amager Bladet, at de er opmærksomme på problemet:

»Man kan jo cykle – og ja, jeg ved godt det er en omvej – langs Kløvermarksvej og over Kløvermarken. Her er nu er det det, jeg vil anbefale. Jeg ved godt, det er en længere vej, og jeg ved også godt, hvordan jeg selv havde gjort, hvis jeg var 10-12 år.

Den står på min huskeliste, det er der ingen tvivl om. Så lad os se i budgetforhandlingerne om det kan lade sig gøre at få pengene til det. Det ville være rigtig godt, og det giver god mening at tage Raffinaderivej højere op i rækkefølgen, det må man erkende,« siger Kabell.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

|

Kabell: Den lange ventetid på ‘Ny Amagerbrogade’ er ovre

Social ansvarlighed på dagsordenen