Otava Yo står for russisk folkrock på lørdag i Beta. PR-foto
in ,

FESTIVAL: På sporet af vikingerne

World Music. Musik fra mange lande indtager København, når der 6.-10. september er Copenhagen World Music Festival. På Beta skal man tage sig i agt for de vilde horder fra nord – Grønland, Irland, Finland, Letland og Rusland.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

SUNDBYØSTER: Med en gratis åbningskoncert på Rådhuspladsen onsdag 6. september klokken 14.30 er Copenhagen World Music Festival sparket godt i gang. Fem dage venter med et stort musikprogram fordelt på over 25 spillesteder i København.

Hos Beta på Øresundsvej 6 er der musik fra de nordlige himmelstrøg. Der lægges ud torsdag 7. september klokken 20.00 med den finske folk-hop gruppe Tuuletar. Fire unge kvinder, som med indflydelse fra amerikansk hip-hop, sydøstasiatisk folk og finske traditioner, skaber noget helt nyt, krydret med beatbox, fancy outfits og stærke sangstemmer.

Fredag 8. september er der klokken 20.00 koncert med Small Time Giants – fire fyre, der startede som et gymnasieband i Sydgrønland, og blev til et rost indie-folk band i Danmark.

Samme aften 21.00 kan man møde Led Farmers, som, anført af multiinstrumentalisten Brendan Walsh, spiller irske folkesange og egne nye kompositioner.

Baltisk kulturmøde

Lørdag 9. september kan man hos Amager Kulturpunkt på Øresundsvej komme på sporet af vikingerne i Baltikum ved en stor koncert klokken 14.00 med folkemusikensembler fra Letland, Litauen, Estland, Rusland, Hviderusland, Danmark, Sverige og Finland.

Det er foreningen Danmark Letland, der præsenterer forrygende kultur fra Baltikum med workshops både lørdag og søndag.

Og lørdag aften er der tredobbelt koncert på Beta, først klokken 19.00 med folkemu-sikensemblet Kokle, opkaldt efter det traditionelle, lettiske strengeinstrument fra det 15. århundrede. Så klokken 20.00 med Songleikr. Vikingemusik med en blanding af traditionelle sange og egne kompositioner, sunget på dansk, norsk, svensk og færøsk.

Og 21.00 med russike Otava Yo, der ligner dine værste fordomme, om vodkabællende bondeknolde, men instrumenterne behandles med virtuositet og energi i traditionelle russiske folkesange og egne kompositioner om livet for en russisk menigmand, med et glimt i øjet.

Gypsy og latin

Operaen på Christiania blander sig også i festivalprogrammet – torsdag 7. september klokken 20.00 kan du her opleve Gypsy Wagon, der inviterer publikum på en musikalsk rejse i en sigøjnervogn med et ungt par, som er løbet hjemmefra, fordi de ikke må gifte sig for deres forældre.

Og fredag 8. september klokken 22.00 spiller José Carlos II and Bambamoleque Band op til dans med latin brasil fusion.

Samme aften klokken 18.00 er der kurdisk kulturaften i Kulturhuset Islands Brygge. Her er der blandt andet koncert med Hozan Figen og Ronas Efrin, opvisning i traditionel kurdisk folkedans samt boder med kunsthåndværk, bøger traditionelt tøj og smykker.

Og lørdag 9. september klokken 21.00 er der koncert i Kulturhuset med Jesper Hedegaard Sound of Brasil feat Sidiel Vieira & Celso de Almeida, der spiller brasiliansk instrumentalmusik.

Se hele det omfattende program og køb billetter på www.cphworld.dk

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

KB’s dobbelte DM-triumf

|||

Ambulancefly lander på halfacade