Fremad Amager har selv bekostet mobilt lysanlæg for at spille pokalkampe i Sundby
in ,

Weiss lover lys over Sundby

STADIONSAG. Socialdemokraterne på Københavns Rådhus går til budgetforhandlingerne med en gammel sag som en af top-prioriteterne: Lysanlæg i Sundby Idrætspark. Det fortæller gruppeformand Lars Weiss til Amager Bladet.

Af Jacob Schneider

jape@amagerbladet.dk

SUNDBYVESTER: Det hører til sjældenhederne, at Socialdemokraterne på rådhuset melder ud, hvad de vil gå efter, når kommunens budget skal forhandles i efteråret. Men nu melder partiets gruppeformand, den lokale Lars Weiss, ud, at én af de vigtigste sager bliver et lysanlæg i Sundby Idrætspark, så fodboldklubben Fremad Amager fortsat kan spille deres 1. divisionskampe her.

Kunstgræs med i pakken

Sidste år blussede diskussionen om lysanlæg på stadion op igen, fordi stadion ikke lever op til kravene for rækken.

Og dét koster, i første omgang en del tv-penge og på længere sigt måske tilskuere, hvis man er tvunget til at flytte hjemmekampene til et andet stadion. Indtil videre har man spillet på dispensation for reglerne hos Dansk Boldspil- Union. I yderste konsekvens kan det betyde tvangsnedrykning til en lavere række, hvis klubben skulle insistere på at spille på øen – og så ville traditionsklubbens eliteambitioner smuldre.

»Vi går til budgetforhandlingerne med et ønske om lysanlæg, varme i banen og kunstgræs til Sundby Idrætspark, så Amager ikke ender med et hold i Danmarksserien,« siger Lars Weiss til Amager Bladet og uddyber:

»Det er den rigtige løsning, for med kunstgræs kan vi også øge kapaciteten markant for breddeidrætten, som kan bruge banen uden at slide den ned. I København er vi jo ikke i nærheden af de faciliteter, man har i for eksempel Holstebro, hvor man bare kan tage et stykke landbrugsjord til nye baner.«

»Super situation«

Hos Fremad Amager er man glad for udmeldingen, som skaber ro om klubbens flagskib, siger elite-direktør Flemming Rosenkrantz:

»Det er jo fantastisk, hvis det nu lykkes at få ikke bare lys, men også varme i banen. Det samarbejde, vi har mødt fra rådhuset, ikke mindst fra Frank Jensen og Lars Weiss, har været fremragende. Der har været stor forståelse og interesse for at møde vores udfordringer med at leve op til licenskravene.

Det er jo en frygtelig tanke at skulle spille andre steder. I værste fald kunne det betyde, at vi skulle spille hjemmekampe på Helsingørs nye stadion eller Slagelse – altså helt uden for kommunen, simpelthen. Det ville gøre ondt på os alle.

Så det her er en super situation. Og kunstgræs ser vi faktisk ikke som et problem – det er kommet for at blive. FC Nordsjælland i Farum Park viser jo, at det ikke er noget problem at spille god fodbold. Silkeborg har det også, og det kommer på flere nye stadions. Og det er jo også en ’upside’ for os som klub, at ikke kun vores førstehold, men også de bedste årgangshold, kan få adgang til stadion. Så ud fra et kommunalt synspunkt forstår jeg fuldt ud tanken, og den er vi med på.«

Lang tid undervejs

Skiftende bestyrelser i Fremad Amager har gennem årene forhandlet med kommunen om lysanlæg. Europa-cup kampen mod FC Besa i 1972 måtte afvikles i Valby Idrætspark, og da Fremad Amager var et halvt år i Superligaen i overgangssæsonen til den nye liga i 1994, blev alle hjemmekampe i den mørke del af året spillet på lånte baner, blandt andet Valby, hvor kampene blev tabt og Fremad Amager rykkede ud af ligaen.

Siden da har skiftende kommunalpolitikere slået sig op på, at der skulle gå et lys op for Sundby Idrætspark. Det blev dog vraget til fordel for Tingbjerg og Østerbro Stadion i 2007 og senest ved sidste års budgetforhandlinger.

»Fremad Amager er et af Københavns fodboldfyrtårne, der leverer flotte resultater til byen, og har en utrolig stor opbakning i lokalområdet. Nu skal vi have skabt ro om klubbens fremtid, det fortjener både spillerne og klubbens mange fans og aktive medlemmer,« sagde overborgmester Frank Jensen (S) efter et møde med Fremad-direktøren sidste efterår.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Næstehjælpere åbner social café

Sådan kan du finansiere fornyelser af din bolig