Arbejdet på Det Røde Hjørne har allerede været i gang et stykke tid
in

Byggesjusk i Det Røde Hjørne

BYGGESAG. En konstruktionsfejl, der kan resultere i fugtskader, betyder, at den kun fem år gamle bygning, som huser børneinstitutionen Det Røde Hjørne på Sundholmsvej, skal igennem en større renovering. Københavns Kommune har efter en byggesag indgået forlig med entreprenøren om fordeling af udgiften.

Af Hanne Bjørton

hab@minby.dk

SUNDHOLMSVEJ: Facadebeklædningen på Børnehuset Det Røde Hjørne, børneinstitutionen på Sundholmsvej, er pillet af ind til isoleringsmaterialet, og håndværkere arbejder på en større renovering.

Der er tale om en blot fem år gammel bygning – der var rejsegilde i april 2012 – så vi har spurgt Københavns Kommune, hvad renoveringsarbejdet skyldes.

»Der er en fejlkonstruktion, som gør det nødvendigt at lave en udbedring. Hvis vi ikke gør det, kan det udvikle sig til potentielle fugtproblemer i bygningen, så det er rettidig omhu at få det udbedret nu, for at passe på bygningen,« fortæller byggechef i Københavns Kommune, Rasmus Brandt Lassen.

Er det personalet, der har gjort opmærksom på, at der var fugtproblemer?

»Nej, der er tale om en kendt problematik i byggebranchen – en konstruktionsmetode, der resulterer i fugtproblemer, og man har set lignende byggeri fra samme periode, der har lignende problemer,« siger byggechefen.

Hvem har ansvaret

Den nordjyske virksomhed Scandi Byg var hovedentreprenør, da Det Røde Hjørne blev opført i 2011 og 12.

Er renoveringen noget, som kommunen skal betale, eller er det entreprenørens ansvar?

»Der er indgået et forlig økonomisk. Jeg kan ikke fortælle dig, hvor meget renoveringen koster kommunen, for der er tale om en samlet sum for en masse forskellige poster og økonomiske udeståender. Når man har haft en lang byggesag, og der er ting man har været uenige om, så vil sagsomkostningerne nogle gange overstige de beløb, uoverensstemmelserne handler om, og derfor indgår man et forlig,« siger Rasmus Brandt Lassen.

Det forventes, at renoveringen kommer til at vare tre måneder.

Renoveringen er tilrettelagt, så børnene fortsat kan komme i børnehave og vuggestue, mens arbejdet står på. Der vil dog i perioder være behov for at afspærre dele af legepladsen.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading…

Skal køkkenet renoveres? Få tips til renoveringen her

Madras guide: Skån ryggen, mens du sover