Julius (tv.) og Christopher demonstrerer en udgangsstilling i den nogle fleuret-fægtning. Sammen med mange andre børen
in ,

Her krydser børn og unge klinger

Fægtning. Fægteklubben Trekanten kunne åbne nye klublokaler i Ryvangen med glade børn og voksne, fægtning og borgmesterbesøg. Klubben er Nordens største fægteklub.

Af finn edvard

feh@minby.dk

En garde: Fægtning er ikke nogen stor sport i Danmark, men ved Ryvangen Idrætsanlæg lever Fægteklubben Trekanten i mere end bedste velgående. Klubben er ikke alene Nordens største – den har også indenfor flere felter landets stærkeste aktører.

I denne uge var der fest og farver i klubben, da den med kultur- og fritidsborgmester Carl Chr. Ebbesen (DF) og formand Simon Jeiner i spidsen kunne indvie nye og flotte klublokaler.

»Det glæder mig, at vi har sikret fægteklubbens medlemmer nye og bedre rammer. Foreningen er et stort aktiv for lokalområdet med mange børn og unge, og derfor skal viu selvfølgelig sikre dem optimale forhold«, sagde Carl Chr. Ebbesen.

Fægteklubben Trekanten fremstår i dag som den største og mest succesrige fægteklub i hele Nordeuropa. Klubben får hele tiden nye medlemmer.

»Men vi har stadig plads til flere, og alle er velkomne, børn, piger og drenge og voksne. Lige nu har vi f. eks. plads til 30 børn mere«, siger klubbens formand Simon Jeiner.

Ældste er 88 år

Han anbefaler, at børn begynder tidligst ved fem-seks års alderen, men der er da også betydeligt ældre fægtere i klubben. Ældste medlem af således 88 år…

Simon Jeiner har været formand siden 2013, og han begyndte selv at fægte i en moden alder.

Han var 48 år, da han første gang optrådte med en fleuret i hånden, opfordret af sin søn, der var blevet træt af at gå til svømning – og hellere ville fægte.

»Og nu er klubben blevet en stor del af mit liv«, siger Simon Jeiner.

Han har nok at gøre med at holde styr på de mange medlemmer, bl. a. Christopher, Julius og Theo, der forleden gav opvisning i fægtekunsten. De fægter alle tre fleuret, men man kan også vælge kårde eller sabel.

Hvis man er interesseret i at fægte, kan man begynde at låne udstyr i klubben og efterhånden anskaffe sit eget udstyr, bl. a. i form af jakke, el-vest (der registrerer stød), handsker, bukser, maske, sko, kårde, fleuret eller sabel m.m.

Og så skal man vide, at fægtesporten også medfører en god konditionstræning.

De tre drenge er så glade for at fægte, at de er i hallen hele fore gange om ugen.

»Vi elsker at træne, og det er naturligvis også vældig sjovt at deltage i fægtestævnerne«, siger Christopher, der til daglig går i skole i Nørre Fælled Skole på Lersø Park Allé.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Thomas Frederiksen

Written by Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

SÅ ER DER FEST: Kommune inviterer på Fasangården

»Jeg er blevet løjet lige op i ansigtet«